Yandex Metrica

Facebook'tan Kanada'ya şantaj: Haberlerinizi engelleriz

Facebook'tan Kanada'ya şantaj: Haberlerinizi engelleriz

Dijital medya devleri Facebook, WhatsApp ve Instagram'ı bünyesinde barındıran Meta, Çevrimiçi Haber Yasası'nı devreye sokmaya hazırlanan Kanada'yı tehdit etti. Şirket, "Facebook'un Kanada'da haber paylaşımına izin vermeyi yeniden gözden geçirmek zorunda kalabiliriz" diyerek yasanın revize edilmesini talep etti.

Dünya

23.01.2024, 22:14

Dünya genelinde milyarlarca kullanıcıya sahip olan sosyal medya devleri Facebook, WhatsApp ve Instagram'ı bünyesinde barındıran Meta'dan Kanada hükümetine tehdit gibi bir mesaj verdi. Kanada hükümetinin nisan ayında duyurduğu Çevrimiçi Haber Yasası'nı değiştirmesini isteyen Meta yetkilileri, bu olmadığı takdirde Facebook'un Kanada'da haber paylaşımına izin vermeyebileceklerini açıkladı.

Fransa'dan İran'a veto: Avrupa için güvenlik sorunu teşkil ediyor Fransa'dan İran'a veto: Avrupa için güvenlik sorunu teşkil ediyor Haberi Görüntüle

"BİZE SÖZ TANIMADINIZ" ÇIKIŞI

İktidardaki Liberal Parti'nin sunduğu "Meta ve Google gibi büyük internet şirketlerinin yerel haber kuruluşlarına ödeme yapmasını şart koşan" mevzuat, parlamentonun ilgili komitesinde değerlendiriliyor. Ancak Meta sözcüleri, komitenin kendilerini ifadeye çağırmadığını ve söz hakkı tanımadığını savunuyor.

Mescid-i Aksa'yı yıkıp tapınak yapmak istiyorlar: ABD'nin Kızıl İnek planı tekrar hortladı Mescid-i Aksa'yı yıkıp tapınak yapmak istiyorlar: ABD'nin Kızıl İnek planı... Haberi Görüntüle

DINSDALE: ŞEFFAF OLMAYI ÖNEMSİYORUZ

Meta'nın Kanada birimindeki medya ortaklıkları başkanı Marc Dinsdale, "Çevrimiçi Haber Yasası'nın platformlar ve haber yayıncıları arasındaki ilişkiyi yanlış temsil ettiğine inanıyoruz ve hükümeti yaklaşımını gözden geçirmeye çağırıyoruz. Facebook'un mantığına meydan okuyan yanlış varsayımlara dayanan mevzuat karşısında, Kanada'da haber paylaşımına izin vermeyi yeniden gözden geçirmek zorunda kalabiliriz. Bu konuda şeffaf olmayı önemsiyoruz" ifadelerini kullandı.

Alman bakan Baerbock, Netanyahu'nun yüzüne bakarak haykırdı: Gazze'yi açlığa sürüklüyorsun Alman bakan Baerbock, Netanyahu'nun yüzüne bakarak haykırdı: Gazze'yi açlığa sürüklüyorsun Haberi Görüntüle

"ADİL ANLAŞMA İSTİYORUZ"

Kanada Kültür Politikaları Bakanı Pablo Rodriguez ise yetkililerin geçen hafta Facebook'la görüştüğünü ve kararlı olduklarını ifade ederek, "Facebook gibi teknoloji devlerinden tek istediğimiz, işlerinden kazanç sağladıklarında haber kuruluşlarıyla adil anlaşmalar yapması" ifadelerini kullanmıştı. 

Cuma günü parlamentoda konuyla ilgili ifade veren Rodriguez, bu yasa tasarısı geçmezse ülkede haber yayıncılığının varlığını sürdürmesinin zor olacağını belirtti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading