Yandex Metrica

Sitede Ara

F-16'lardan sonra şimdi de Mirage 2000! Denizaltı mesajına böyle cevap verdiler: Füzeleri ikiye katlayın

F-16'lardan sonra şimdi de Mirage 2000! Denizaltı mesajına böyle cevap verdiler: Füzeleri ikiye katlayın

Rusya-Ukrayna savaşı her cephede ve her seviyede tehlikeli biçimde büyüyor. Kiev yönetimi bir deniz filosu oluşturacaklarını, hatta denizaltı satın alacaklarını açıklarken, ABD'nin F-16 adımından sonra bu kez Fransa Mirage 2000'lerle devrede. Çin destekli Rus yönetimi ise silah üretiminin ikiye katlanması talimatı verdi.

Dünya

24.03.2024, 17:13

Ukrayna ve Rusya cephesinde peşpeşe gelişmeler nefes kesiyor. Bir süredir Rus paralı asker şirketi Wagner'e bağlı milislerin ilerleme kaydettiği Bahmut şehrinde direniş sürecek.

Rus askerlerinin kent doğusunu ele geçirdiği bölgede hem şehir merkezi hem de Bahmut batısında korakor savaş devam edecek. Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenski, Bahmut cephesinde direnişin süreceği mesajı verdi. 

Ukrayna Savunma Bakanı Oleksiy Reznikov ise ülkesinin bir denizaltı satın almaya hazırlandığını iddia ederek "Ukrayna bir deniz koalisyonu kuruyor" dedi. En az 3 ülkenin bu koalisyonun parçası olduğunu dile getiren Reznikov, "Ukrayna deniz filosunu Türkiye'de kuruyoruz. Gemi filomuzu genişleteceğiz" dedi. 

Türkiye, Ukrayna Deniz Kuvvetleri için MİLGEM konseptinde bir korvetin üretimini tamamlama aşamasında bulunuyor. Şimdiye dek çok sayıda insansız deniz dronu edinen Ukrayna'nın denizaltı satın alımının ne tip araçları kapsadığı bilinmiyor. Kiev yönetimi aynı zamanda Hollanda ve Belçika'dan iki adet mayın tarama gemisi alacak. 

Fransız Dassault firmasınca imâl edilen savaş uçağı Mirage 2000

Ukrayna askerleri Leopard tanklarının eğitimine Almanya'da devam ederken F-16 pilot adayları ise ABD'de eğitim görüyor. Amerikan yönetimi Ukrayna'ya F-16 desteği vermeyi şimdilik reddetse de pilot eğitimlerinin başlamış olması yakın geleceğe ilişkin net işaretler veriyor. Bu ülkede Ukrayna askerleri aynı zamanda Abrams tanklarıyla tatbikata katılıyor.   

Uluslararası savunma sitelerinin yeni bir iddiası ise Fransa'nın bu ülkeye Mirage2000 uçaklarını gönderme hazırlığını ortaya koydu. İddiaya göre Paris yönetimi, Ukraynalı pilotları Mirage2000 uçaklarında eğitime aldı. Bu durum önümüzdeki dönemde Ukrayna'nın Fransız uçaklarını satın alabileceğini gösteriyor. 

Irak Başbakanı Sudani'den Türkiye'ye destek: 'Topraklarımızın Türkiye'ye karşı saldırı sahası olmasına izin vermeyeceğiz' Irak Başbakanı Sudani'den Türkiye'ye destek: 'Topraklarımızın Türkiye'ye karşı saldırı sahası... Haberi Görüntüle

Ukrayna toprakları ABD ve Avrupa kaynaklı hava savunma sistemleriyle korunuyor. Ülkeye şimdiye dek 11 batarya NASAMS, 6 batarya HAWK, 4 batarya IRIS-T, 2 batarya PATRIOT ve bir batarya SAMP-T geldiği sanılıyor. Tüm bu sistemler Ukrayna topraklarında önemli ölçüde koruma kalkanı oluşturdu.

Dünyanın en alkolik çocukları o ülkede! DSÖ raporunda ortaya çıktı Dünyanın en alkolik çocukları o ülkede! DSÖ raporunda ortaya çıktı Haberi Görüntüle

FÜZELERİ İKİYE KATLAYACAKLAR

Rusya cephesinde ise moraller yüksek. Çin'in giderek daha da artan desteği Moskova'da silah üretiminin hızlanmasıyla sonuçlandı. Batı yaptırımlarından ötürü kritik silahların üretimi konusunda aylardır sorun yaşayan Rusya, elektronik devre kartları başta olmak üzere hassas pek çok bileşenin tedarik problemini hallettiğinden ötürü seri üretim kapasitesini artırdı. 

Moskova çevresinde faaliyet gösteren taktik füze fabrikalarını ziyaret eden Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, yüksek hassasiyetli silah üretimini iki katına çıkarmaları talimatını verdi. Seri üretime giren modern silahları inceleyen Şoygu, "Bugün gösterilen silahlar büyük ilgi hak ediyor. Bu ürünler sadece düşmanda değil, başka ülkelerin silahlı kuvvetlerinde de yok" ifadesini kullandı.

LGBT terörüne  itiraz etmenin bir bedeli var: 'Woke' akımıyla linçlenebilirsiniz! LGBT terörüne itiraz etmenin bir bedeli var: 'Woke' akımıyla linçlenebilirsiniz! Haberi Görüntüle

Hizbullah katyuşalar ile saldırdı: İsrail askeri mevzileri vuruldu Hizbullah katyuşalar ile saldırdı: İsrail askeri mevzileri vuruldu Haberi Görüntüle

'RUS DÜNYASI İÇİN' SAVAŞIYORUZ

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de tıpkı Şoygu gibi bir silah fabrikasında boy gösterdi. Helikopter üretim merkezinde yaptığı açıklamada Putin, "Dünyada mevcut tüm sorunlar Sovyetler Birliği'nin dağılmasıyla başladı" dedi.

İkinci Dünya Savaşı'nın kazananları ABD ve Sovyetler Birliği'nin dünyayı yeniden tasarladığını ve sorunların hallolduğunu iddia eden Rus lider, bu yapının dağılmasıyla birlikte yeryüzünde pek çok krizin çıktığını söyledi. 

Rusya'nın Ukrayna topraklarında 'Rus dünyası için' savaştığını dile getiren Putin, ABD ve Avrupa'yı başta Kuzey Kafkasya olmak üzere pek çok bölgede terör orduları oluşturmak ve beşinci kol faaliyetinde bulunmakla suçladı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading