Yandex Metrica

Eurostat'tan çarpıcı araştırma! AB'de nüfusun 5'te 1'inden fazlası yoksulluk riski altında

Eurostat'tan çarpıcı araştırma! AB'de nüfusun 5'te 1'inden fazlası yoksulluk riski altında

Avrupa Birliği İstatistik Ofisi'nin derlediği verilere göre, Avrupa'da 2021 yılında nüfusun yüzde 21,7'si yoksulluk veya sosyal dışlanma riski altında kaldı. 

Dünya

23.01.2024, 19:48

AB İstatistik Ofisinin (Eurostat) derlediği istatistiklere göre, geçen yıl Avrupa Birliği'nde nüfusun yüzde 21,7'sini temsil eden 95,4 milyon kişi, yoksulluk veya sosyal dışlanma riski altında kaldı.

Söz konusu araştırma, bu riskleri "yoksulluk, ciddi maddi ve sosyal yoksunluk ve/veya çok düşük istihdam yoğunluğuna sahip bir hanede yaşamak" olarak tanımlıyor ve bu risklerden en az birini yaşayan haneleri kapsama dahil ediyor.

Soykırımcı İsrail'den dünyaya İran çağrısı: 'Devrim Muhafızları terör örgütü olarak tanınmalı' Soykırımcı İsrail'den dünyaya İran çağrısı: 'Devrim Muhafızları terör örgütü olarak... Haberi Görüntüle

5,9 MİLYON KİŞİ 3 RİSKİ AYNI ANDA YAŞAYAN HANELERDE YAŞAM SÜRÜYOR

95,4 milyon kişiden yaklaşık 5,9 milyonu üç riski aynı anda taşıyan hanelerde yaşıyor.

Dubaili zenginlerin yeni aktivitesi: Su basan yollarda jet skiyle tur attılar! Dubaili zenginlerin yeni aktivitesi: Su basan yollarda jet skiyle tur... Haberi Görüntüle

EN YÜKSEK RİSK ROMANYA'DA

Yoksulluk veya sosyal dışlanma riski AB ülkeleri arasında değişiklik gösteriyor. En yüksek oranlar Romanya (yüzde 34), Bulgaristan (yüzde 32), Yunanistan ve İspanya'da (yüzde 28'er) kaydedildi. En düşük oranlar ise Çekya (yüzde 11), Slovenya (yüzde 13) ve Finlandiya'da (yüzde 14) görüldü.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading