Yandex Metrica

Etiyopya'da Batılılar protesto ediliyor! Rus bayrakları açıldı

Etiyopya'da Batılılar protesto ediliyor! Rus bayrakları açıldı

Etiyopya'da binlerce vatandaş ülkenin egemenliğine 'saygı göstermediği' gerekçesiyle Batılı güçleri ve uluslararası örgütleri protesto etti.

Dünya

23.01.2024, 19:58

Etiyopya'da başkent Addis Ababa başta olmak üzere farklı şehirlerde toplanan binlerce kiş, Etiyopya'nın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne saygı göstermedikleri için Batılı ülkeleri protesto etti. 

Fana televizyonunun paylaştığı görüntülerde, hükümet yanlısı pankartlar taşıyan göstericiler, üzerlerinde "Daha Fazla Vekalet Savaşına Hayır", "Egemenliğimize Saygı Göster" yazılı dövizlerle yürüdü.

Kanlı pazarlık! İsrail ve ABD operasyon için anlaşmaya vardı Kanlı pazarlık! İsrail ve ABD operasyon için anlaşmaya vardı Haberi Görüntüle

RUSYA BAYRAKLARI AÇILDI 

Dünden bu yana devam eden gösterilerde Rusya bayraklarının da açılması dikkati çekerken, isyancı Tigray Halk Kurtuluş Cephesini (TPLF) cesaretlendirdiği ileri sürülen Batılı devletler telin edildi.

İngilizlerden dikkat çeken analiz: Avrupa sahasına Türkiye hakim İngilizlerden dikkat çeken analiz: Avrupa sahasına Türkiye hakim Haberi Görüntüle

HÜKÜMET KRİZDEN DOLAYI BASKI ALTINDA 

Addis Ababa hükümeti yaklaşık 2 yıldır süren iç savaşın yol açtığı insani krizden ötürü Batılı ülkelerin baskısıyla karşı karşıya.

TPLF ve hükümetin Afrika Birliği öncülüğünde 24 Ekim'de barış müzakerelerine başlaması planlanıyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading