Yandex Metrica
SON DAKİKA
ETA'nın eski kadın liderine 425 yıl hapis cezası!

ETA'nın eski kadın liderine 425 yıl hapis cezası!

İspanya'da ayrılıkçı terör örgütü ETA'nın kadın lideri İparraguirre, 1985'te polise karşı düzenlenen bombalı saldırıya katılmaktan suçlu bulunarak 425 yıl hapis cezası aldı.

Dünya

23.01.2024, 22:15

İspanya'da ayrılıkçı terör örgütü ETA'nın 1992-1998 yıllarında liderliğini yapan "Anboto" lakaplı Soledad İparraguirre, yargılandığı davada 425 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Doğu Asya'da gerilim yeniden tırmandı! Çin savaş uçakları Tayvan semalarında Haberi Görüntüle

DAHA ÖNCE BERAAT ETMİŞTİ

İparraguirre, 19 Mayıs 1985'te Bask bölgesinin Vitoria kentindeki Mendizorroza Stadyumu'nda ulusal polise karşı bomba yüklü bir araçla gerçekleştirilmek istenen terör saldırısıyla ilgili daha önceden beraat ettiği davada bu kez suçlu bulundu. 

İspanya'da terörle ilgili davalara bakan Ulusal Yüksek Mahkemenin bir delilin geçersiz sayılma nedenini kabul etmemesi üzerine yaptığı itiraz sonrası Ulusal Mahkeme'de bir kez daha görülen davada, Anboto, stadyum önünde bomba imha ekiplerince etkisiz hale getirilen patlayıcıların olduğu aracı kullanan kişi olarak belirlendi.

İzlanda'da son 3 ayda 4. yanardağ patlaması! Görüntüler cehennem fragmanı... Haberi Görüntüle

EN FAZLA 30 YIL YATACAK

Ulusal Mahkeme, Anboto'yu, söz konusu saldırı girişiminde 20 kişiyi öldürmeye teşebbüsten ve kolluk kuvvetlerine yönelik başka bir saldırıdan sorumlu tutarak toplamda 425 yıl hapis cezası verdi. İspanya'daki mevcut ceza yasası gereği, 61 yaşındaki Anboto en fazla 30 yıl hapis yatacak.

DEAŞ'tan Putin'e gözdağı! Tehdit mesajı yayınladı: Yeni katliam yakında Haberi Görüntüle

ETA 4 YIL ÖNCE KENDİNİ FESHETTİ

Anboto, ETA'nın diğer önemli lideri olan ve birlikte yaşadığı sevgilisi Mikel Antza ile 2004'te Fransa'da yakalanmıştı. Anboto ve Antza farklı suçlardan yargılandıkları 2010'da 20'şer yıl hapis cezaları almıştı. İspanya'da Bask bölgesinin bağımsızlığı için mücadele eden ve 850'den fazla kişinin ölümünden sorumlu tutulan ETA, 3 Mayıs 2018'de kendisini feshettiğini açıklamıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading