Yandex Metrica

Eski Veliaht prens, ‘prens’ unvanından vazgeçti

Eski Veliaht prens, ‘prens’ unvanından vazgeçti

Ürdün'de geçen yıl adı darbe girişimine karışan eski Veliaht Prens Hamza bin Hüseyin, "prens" unvanından vazgeçtiğini açıkladı. Hamza, Ürdün'e sadık kalacağını, özel hayatında gücü yettiğince ülkesine ve halkına hizmet edeceğini söyledi.

Dünya

23.01.2024, 22:07

Twitter hesabından yazılı bir açıklama yapan Esli Valiaht Prens Hamza bin Hüseyin, ömrü boyunca ülkesine ve halkına bu unvanla hizmet etmenin onur olduğunu ifade etti.

İsrail İran'da vuracağı hedefleri duyurdu: 'Buna karşılık vermek zorundayız' İsrail İran'da vuracağı hedefleri duyurdu: 'Buna karşılık vermek zorundayız' Haberi Görüntüle

PRENSLİK UNVANINDAN VAZGEÇTİ

Hamza bin Hüseyin, "Son yıllarda tanık olduklarımdan sonra, babamın bana aşıladığı ve hayatım boyunca çok sıkı bir şekilde uymaya çalıştığım değişmezler ile kişisel kanaatlerimin, kurumlarımızın modern yöntem ve yönelimleriyle örtüşmediği sonucuna vardım. Allah'a emanet bilinci ve vicdan gereği prens unvanından vazgeçmeyi uygun gördüm." ifadelerini kullandı.

Ömrü boyunca ülkesine ve halkına bu unvanla hizmet etmenin kendisi için her zaman bir onur olduğunu kaydeden Hamza, yaşadığı sürece her zaman olduğu gibi Ürdün'e sadık kalacağını, özel hayatında gücü yettiğince ülkesine ve halkına hizmet edeceğini ekledi.

Peş peşe patlama sesleri: Irak'ta Haşdi Şabi karargahına hava saldırısı! Peş peşe patlama sesleri: Irak'ta Haşdi Şabi karargahına hava saldırısı! Haberi Görüntüle

KRAL ABDULLAH'TAN ÖZÜR DİLEMİŞTİ

Ürdün'de adı darbe girişimine karışan Prens Hamza, 6 Mart'ta yazdığı bir mektupla Kral Abdullah'tan özür dilemişti.

Mektubunda, geçen yıl Ürdün'ün "talihsiz bir dönemden geçtiğini" ve bu zor günleri Kral 2. Abdullah'ın "bilgeliği, sabrı ve hoşgörüsü" sayesinde atlattığını belirten Prens Hamza, şu ifadeleri kullanmıştı:

"Ağabey, ben hata ettim, hata etmeyen Allah'tır. Geçmiş yıllarda Kral Hazretlerine ve ülkemize yönelik işlediğim kötü fiillerin ve kargaşaya neden olan davranışların sorumluluğunu taşıyorum. Kralımızın her zamanki gibi affetmesini ümit ediyorum."

Soykırımcı İsrail'den Gazze'yi ortadan bölen koridora operasyon Soykırımcı İsrail'den Gazze'yi ortadan bölen koridora operasyon Haberi Görüntüle

NE OLMUŞTU?

ABD merkezli Washington Post gazetesi 3 Nisan 2021'de eski Ürdün Veliaht Prensi Hamza bin Hüseyin ve 20 kişinin, "Kral 2. Abdullah'a karşı komplo kurma" suçlamasıyla gözaltına alındığını iddia etmişti.

Ürdün hükümeti, 16 kişinin gözaltına alındığını duyururken, Ürdün Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Ahmed el-Huneyti, Prens Hamza'nın gözaltına alınmadığını ancak kendisinden ülkenin güvenliğine zarar verebilecek faaliyetlerini durdurmasının istendiğini açıklamıştı.

Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen es-Safedi de 4 Nisan'da yaptığı açıklamada, yürütülen soruşturma sonucunda Prens Hamza'nın dış güçlerle ülkenin güvenliğini hedef alan birtakım faaliyetlere karıştığının ortaya çıktığını söylemişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading