Yandex Metrica
SON DAKİKA
Eski başbakandan İran yorumu! 'Bu anlaşma berbat olacak'

Eski başbakandan İran yorumu! 'Bu anlaşma berbat olacak'

İsrail'in eski başbakanı Binyamin Netanyahu, Viyana'da İran ile devam eden nükleer müzakerelerden varılması beklenen anlaşmayı 'berbat' olarak nitelendirdi.

Dünya

23.01.2024, 18:51

İsrail eski başbakanı Binyamin Netanyahu i24 kanalına yaptığı açıklamada, Avusturya'nın başkenti Viyana'da İran ile uluslararası aktörler arasında yürütülen nükleer müzakerelere ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Yeni anlaşmanın 2015'tekinden daha kötü olacağını iddia eden Netanyahu, "Eski anlaşma zaten İran'ın (nükleer) bombaya giden yolunu çoktan açmıştı. Yeni anlaşma daha da beter. Bu anlaşma berbat." dedi.

Ramazan öldürmek için en iyi zaman! İsrailli vekilden soykırım çağrısı:... Haberi Görüntüle

İRAN NÜKLEER ÇALIŞMALARINA DEVAM EDECEK İDDİASI

Şuan muhalefet liderliği yapan Netanyahu, "Bu anlaşma, İran'ın, uluslararası onay ile, uranyumu sınırsız bir şekilde zenginleştirmesine izin veriyor. Ortadoğu'da ve tüm dünyada terör kampanyalarına devam etmeleri için onları milyarlarca dolarla besliyor." diye konuştu. 

Anlaşmanın olması durumunda İran'a yönelik uygulanan yaptırımların kalkmasına karşı çıkan eski başbakan, "felç edici yaptırımlar" ve "inandırıcı askeri tehdit" uygulanması gerektiğini ifade etti. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading