Yandex Metrica
SON DAKİKA
Eski Almanya Cumhurbaşkanı: Almanya refahını Türkiye'den gelen göçmenlere borçlu

Eski Almanya Cumhurbaşkanı: Almanya refahını Türkiye'den gelen göçmenlere borçlu

Eski Almanya Cumhurbaşkanı Rulff, Almanya'nın bugünkü refahını Türkiye'den gelen göçmenlere borçlu olduğunu ve göçmen çocuklarının bugün harikalar yarattığını dile getirdi.

Dünya

23.01.2024, 21:58

Eski Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulff, ülkesinde yaşayan göçmen çocuklarının kültürde, ekonomide, sporda ve bilimde harikalar yarattığını ve önemli roller üstlendiğini anlatırken, "Almanya bugünkü refahını Türkiye'den gelen göçmenlere borçludur." dedi.

Alman Uyum Vakfı'nın Türkiye ile Almanya arasında imzalanan iş gücü alımı anlaşmasının 60. yılı münasebetiyle düzenlenen programda konuşma yapan Christian Wulff, "Almanya'da göçmen çocukları sporda, kültürde, bilimde, ekonomide harikalar yaratıyor ve önemli rol üstleniyor. Herkes, göçten yararlandı, buraya gelen göçmenler ve ülkemiz de. Bu bir anlamda kazan-kazan durumuydu. Bu nedenle teşekkür etmek ve saygı göstermek bir vazife." dedi.

Prenses Kate Middleton ortaya çıktı! İngiliz Kraliyet Ailesi ne açıklayacak?... Haberi Görüntüle

"ALMANYA REFAHINI TÜRKİYE'DEN GELEN GÖÇMEN İŞÇİLERE BORÇLU"

Almanya eski Cumhurbaşkanı Wulff, üzerinden seneler geçen işçi göçünün ancak bugün bir başarı hikayesi olarak değerlendirildiğini ve Almanya’nın günümüzdeki refahının Türkiye’den gelen göçmen işçilere borçlu olduğunun anlaşıldığına dikkat çekti.

Wulff, göçün iki taraf için de kazan-kazan anlamına geldiğini, burada göçmenlerin de hem Almanya’nın da kazanan taraflar olduklarını belirtti.

Wulff'un dikkat çektiği bir diğer önemli nokta da o zamanın şartlarında göçmen işçilerin göze aldıkları. 60'lı yıllarda insanların ailesi olmadan veya dil bilmeden Almanya'ya gelmelerinin hafife alındığını söyleyen Christian Wulff, "Misafir işçi kavramı bile insanların kısa süreliğine gelip çalışıp eve döneceklerini çağrıştırıyordu. Buraya insanların geldiği, aileleriyle yaşamak ve burada kalmak istediklerinin anlaşılması yıllar sürdü. Bu ailelerin Alman vatandaşı olan ve Almanya’ya çok iyi uyum sağlamış çocukları oldu." açıklaması yaptı.

Son dakika: Refah'a askeri operasyon planını onayladı! Katil Netanyahu emri... Haberi Görüntüle

"YABANCILARA KARŞI ARTAN NEFRETİN SEÇİM MALZEMESİ YAPILMASI VE ARTIŞI ENDİŞE VERİCİ"

Christian Wulff, işçi göçünün Almanya’ya kazanımlarını anlatırken, Almanya'da yabancılara karşı artan ve seçim malzemesi olarak da kullanılan nefrete de dikkat çekti.

Almanya'da yabancılara karşı artan nefretten ve düşmanlıktan ve bunun bazı bölgelerde seçim malzemesi olarak kullanılmasından endişe edilmesi gerektiğini belirten Wulff, "Halbuki insanlar bir araya gelip karşılıklı yüz yüze temas kurulduğu zaman diğerlerinin kendilerinden farklı olmadığını, farklı ihtiyaçları olmadığını görecekler. dedi.

TikTok Ceo'sundan ABD'nin yasağına misilleme: 300 bin ABD'li işini kaybedecek... Haberi Görüntüle

İLK VE TEK YAPAY KALP NAKLİ GERÇEKLEŞTİREN TÜRK KADIN CERRAH 

Alman Uyum Vakfınca düzenlenen etkinliğine Avrupa'da tam yapay kalp nakli gerçekleştiren ilk ve şimdiye kadar tek kadın cerrah Dilek Gürsoy ve annesi Zeynep Gürsoy da katıldı.

Avrupa'nın ilk siyahi lideri oldu: Gething, Galler Başbakanı seçildi Haberi Görüntüle

TÜRKİYE'DEN ALMANYA'YA GÖÇÜ NASIL BAŞLADI?

Almanya, İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra iş gücü açığını kapatmak amacıyla 1955’te İtalya, 1960’ta Yunanistan ve İspanya ile anlaşmalar yaparak buralardan işçi getirdi. Almanya, Türkiye ile de 30 Ekim 1961’de İş Gücü Anlaşması imzalayarak Türkiye’den resmi olarak Almanya’ya iş gücü göçü başladı.


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading