Yandex Metrica

Eski ABD Başkanı Trump'tan yıllar sonra itiraf etti: Netanyahu hiçbir zaman barış istemedi

Eski ABD Başkanı Trump'tan yıllar sonra itiraf etti: Netanyahu hiçbir zaman barış istemedi

Eski ABD Başkanı Donald Trump, eski İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun hiçbir zaman Filistinlilerle barışı istemediğini, bu yüzden de kendisinin ortaya çıkardığı sözde Orta Doğu Barış Planı'nın işe yaramadığını söyledi.

Dünya

23.01.2024, 18:28

ABD merkezli basın kuruluşu Axios'un muhabiri Barak Ravid, nisan ayında eski ABD Başkanı Donald Trump ile yaptığı röportajın bir kısmını yayımladı.

Yayımlanan bölüme göre, yönetimde olduğu dönemde hazırlanan sözde Orta Doğu Barış Planı'nın işe yaramamasının sebebinin Netanyahu olduğunu belirten Trump, "Netanyahu hiçbir zaman Filistinlilerle barışı istemedi." ifadelerini kullandı.

Trump, başkanlığa başladıktan kısa bir süre sonra barışın önündeki engelin Filistin'den ziyade Netanyahu olduğunu fark ettiğini söyleyerek, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas hakkında, "Abbas, ilk görüşmemizde çok iyiydi. Neredeyse baba gibiydi, bundan daha kibar olamazdı. Abbas'ın Netanyahu'dan daha çok bir barış anlaşması istediğini düşündüm." dedi.

Abbas'ın barış istemesine rağmen Netanyahu'nun beklemek istediğini belirten Trump, "Benim tüm hayatım anlaşmalarla geçti. Bibi (Netanyahu) ile birkaç dakika telefonda konuştuktan sonra, sözünü kestim ve 'Bibi, sen anlaşmak istemiyorsun değil mi?' dedim. O da kem küm etti. Bibi'nin hiçbir zaman anlaşma istemediğini düşünüyorum." şeklinde konuştu.

Dubaili zenginlerin yeni aktivitesi: Su basan yollarda jet skiyle tur attılar! Dubaili zenginlerin yeni aktivitesi: Su basan yollarda jet skiyle tur... Haberi Görüntüle

TRUMP NETANYAHU'YU SADAKATSİZLİK İLE SUÇLAYIP AŞAĞILAMIŞTI

Ravid, 10 Aralık Cuma günü röportajından başka bir kısmı da yayımlamıştı.

Trump yayımlanan bölümde, ABD Başkanı Joe Biden'ın seçim zaferini ilk kutlayan kişinin Netanyahu olmasının kendisini hayal kırıklığına uğrattığını söylemiş ve Netanyahu'yu "sadakatsizlik" ile suçlamıştı.

O günden sonra Netanyahu ile hiç konuşmadığını belirten Trump, Netanyahu hakkında aşağılayıcı ifadeler kullanmıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading