Yandex Metrica
SON DAKİKA
Esir takası sonrası Türkiye vurgusu: Erdoğan garanti verdi

Esir takası sonrası Türkiye vurgusu: Erdoğan garanti verdi

Ukrayna Devlet Başkanlık Ofisi Başkanı Andriy Yermak, Rusya ile aralarında gerçekleşen esir takası için Türkiye'nin de çabalarından bahsederken Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan övgüyle bahsetti.

Dünya

23.01.2024, 19:50

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın arabuluculuğu sayesinde Rusya ile Ukrayna arasında esir takası gerçekleşti. Esir takası sonmrası 215 Ukrayna askeri ülkesine geri döndü. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın öncülük ettiği esir takası dünya basınında geniş yer aldı. Gazeteler ve liderler, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan övgüyle bahsetti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Rusya ve Ukrayna arasında Türkiye’nin arabuluculuğunda gerçekleşen esir mübadelesinin savaşın sonlandırılması yolunda önemli bir adım olduğunu belirtti.

Ukrayna Devlet Başkanlığı'nda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yürüttüğü diplomasi trafiği sonucunda Ukrayna tarafına 215 savaş esirinin iade edilmesi konusunda basın toplantısı düzenlendi. Rusya ve Ukrayna arasında yapılan esir takası sonucu 215 Ukraynalı savaş esirinin serbest bırakılmasından büyük memnuniyet duyduklarını aktaran Yermak, esir takas sürecinde yer alan tüm taraflara teşekkür etti.

Kolombiya Cumhurbaşkanı Petro Gazze'yi Hiroşima'ya benzetti: 'Aynı hikaye' Haberi Görüntüle

''ERDOĞAN'LA İLETİŞİM HALİNDE OLMAMIZ ÖNEMLİYDİ''

Ukrayna devlet kurumlarının her gün 24 saat uluslararası ortaklarıyla esir takası operasyonu için çaba sarf ettiğini aktaran Yermak, "Türk tarafı başta olmak üzere ortaklarımızın yer aldığı uluslararası temaslarımız, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile sürekli iletişim halinde olmamız çok önemliydi." dedi.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ise ''Esir takası Erdoğan sayesinde ve korumasında gerçekleşti, ona minnettarız'' ifadelerini kullandı.
 

Rus istihbaratı açıkladı: Kanlı saldırının arkasında 3 ülke var Haberi Görüntüle

''TAKASIN SON KISMI ANKARA'DAN GERÇEKLEŞTİ''

Takas operasyonunda Türkiye'nin bu sürece sağladığı desteğin önemini özelikle vurgulayan Yermak, "Türkiye çok önemli bir rol oynadı. Takasın son kısmı doğrudan Ankara'da gerçekleşti." diye konuştu.

İslam'la şereflendi! Kök hücre ilacının mucidi Prof. Dr. Henry Klassen... Haberi Görüntüle

''ERDOĞAN GARANTİ VERDİ''

Yermak, esir takas sürecinin başarılı bir şekilde sona ermesi için Türk ve Ukraynalı üst düzey yetkililerin sürekli temas haline olduklarını, ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski'nin da telefon görüşmesini yaptıklarını dile getirerek, şu ifadeleri kullandı; "Cumhurbaşkanı Erdoğan iki gün önce Zelenskiy ile görüştü, bunlar kişisel görüşmeler ile kişisel garantilerdir ve yaşananlarda. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kişisel varlığı ve her şeyden önce vatandaşlarımıza Türkiye'deki güvenlikleri için garantiler verdiğini burada belirtmek isterim."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading