Yandex Metrica

Esed'in kiralık katili Şam'da öldü

Esed'in kiralık katili Şam'da öldü

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi Genel Komutanlık (FHKC-GK) örgütü kurucu lideri Ahmed Cibril, bugün, Suriye'nin başkenti Şam'da öldü.

Dünya

23.01.2024, 17:37

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi Genel Komutanlık (FHKC-GK) örgütü lideri Ahmed Cibril, yıllardır ikamet ettiği Suriye'nin başkenti Şam'da bugün yaşamını yitirdi.

FHKC-GK tarafından bugün yayımlanan taziye mesajında, örgütün kurucu lideri ve genel sekreteri Cibril'in öldüğü duyuruldu.

Katil İsrail'den İran'a tehdit: Sonuçlarına katlanacaklar Katil İsrail'den İran'a tehdit: Sonuçlarına katlanacaklar Haberi Görüntüle

ESED REJİMİNİN EMRİYLE FİLİSTİNLİLERİ ÖLDÜRDÜ

Radikal solcu kimliğiyle bilinen Ahmed Cibril, İsrail'in Filistin'i işgalinden sonra İsrail işgaline karşı mücadele etti.

Asıl şöhretini 1975 yılında başlayan Lübnan iç savaşı ve devamında Suriye'nin Lübnan'ı işgalinde bulan Cibril, Esed rejiminin sadık müttefiklerinden biri olarak biliniyor.

Cibril, 1991 yılında Lübnan'ı işgal eden Suriye kuvvetlerine destek vererek "Mülteci Kampları Savaşları"nda önemli roller oynadı.

Avustralya'da AVM'de bıçaklı saldırı! Sidney'de yüzlerce kişi tahliye edildi! Çok sayıda ölü ve yaralılar var Avustralya'da AVM'de bıçaklı saldırı! Sidney'de yüzlerce kişi tahliye edildi! Çok... Haberi Görüntüle

YERMÜK MÜLTECİ KAMPI'NIN KATİLİ

Ahmed Cibril, 1995 yılında Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) ile İsrail arasında imzalanan Oslo anlaşmasına karşı çıkarak anlaşmanın ardından Şam'a gitmişti.

Suriye'de 2011 yılında başlayan halk devrimine karşı Esed rejiminin yanında duran FHKC-GK ve lideri Ahmed Cibril, rejimin Filistinli mültecileri bastırmak için kullandığı önemli araçlardan biri oldu.

Esed rejimine bağlı militanlar, FHKC-GK ve diğer radikal sol Filistinli gruplarla birlikte 2017 yılında Şam'ın güneyindeki Yermük Mülteci kampını kuşattı.

Aylar süren kuşatmanın ardından kampı ele geçiren rejim ve FHKC-GK militanları, Filistin dışındaki en büyük Filistinli yerleşim olan Yermük Mülteci Kampı'nı yerle bir ederek binlerce sivili katletti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading