Yandex Metrica
SON DAKİKA
Esed ve Rusya saldırılarına karşı yeni önlem! İdlib'te 'Gözlem' uyarı sistemi kuruldu

Esed ve Rusya saldırılarına karşı yeni önlem! İdlib'te 'Gözlem' uyarı sistemi kuruldu

Suriye'nin İdlib kentinde Eğitim Müdürlüğü ve Suriye Sivil Savunması, öğrencilerin Esed rejiminin hava saldırılarından korunması için Gözlem adı verilen bir uyarı sistemi kurdu.

Dünya

23.01.2024, 18:39

11 yıldır Esed zulmü altında yaşamaya çalışan Suriye halkı güvenliklerini korumak için önlemler almaya çalışıyor. Bugüne dek yapılan saldırılarda binlerce sivil hayatını kaybetti. 

Moskova'daki terör saldırısında acı bilanço: Ölü sayısı artıyor Haberi Görüntüle

ERKEN UYARI SİSTEMİ KURULDU

Hava saldırılarında öğrencileri koruyacak sistem üzerinde çalımalar yapan İdlib Eğitim Müdürlüğü ve Sivil Savunma Ekipleri, uçak gözlemevleriyle koordineli çalışan bir uyarı sistemi kurdu. 

ABD Netanyahu'yu gözden çıkardı: 'Netanyahu artık İsrail'in ihtiyaçlarına uygun değil' Haberi Görüntüle

SİSTEM İLE ÖĞRENCİLER TAHLİYE EDİLECEK 

Bu sistem ile, rejim ve Rusya'ya ait savaş uçakları havalandığı anda tahmini saldırı bölgelerinde bulunan okullara alarm göndererek, öğrencilerin güvenli şekilde tahliye edilmesi sağlanacak. 

Son dakika... İsrail Gazze'de yardım bekleyenlere ateş açtı: 6 ölü! Haberi Görüntüle

ÖNEMLİ BİR HİZMET 

Suriye Sivil Savunma görevlisi Sami Muhammed yaptığı açıklamada, erken uyarı sisteminin İdlib'e sunulan en önemli hizmetlerden biri olduğunu ifade etti. 

Muhammed açıklamasında, "Saldırıdan kısa bir süre önce öğretmenler, öğrencileri en yakın güvenli noktaya gitmeleri için uyarıyor." dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading