Yandex Metrica
SON DAKİKA
Esed rejiminin sivilleri katlettiği görüntüler ortaya çıktı

Esed rejiminin sivilleri katlettiği görüntüler ortaya çıktı

The Guardian gazetesi, Suriye'de Esed rejimi militanlarının en az 41 sivili katlettiği görüntüleri yayınladı. Katliamı işleyen Suriye istihbaratı görevlisi suçunu itiraf edip, “yaptığım şeyle gurur duyuyorum” dedi. Ortaya çıkan görüntüler ise kan dondurdu.

Dünya

23.01.2024, 19:12

Suriye’de yıllarca kendi halkına zulüm eden Esed rejiminin karanlık bir yüzü daha ortaya çıktı. Esed rejiminin Nisan 2013’te en az 41 sivili katlettiğini gösteren video ortaya çıktı.

The Guardian'dan Martin Chulov'un anlatımı ve "Tadamon katliamı: Suriye gizli savaş suçu" başlığıyla paylaşılan görüntülerde, Suriye istihbarat görevlisi olan Amced Yusuf’un, gözleri bağlı ve kelepçeli şekilde gözaltına alınan ve koşmaları söylenen sivilleri vurduğu görülüyor.

Katliamı işleyen Suriye istihbaratı görevlisi suçunu itiraf edip, “Yaptığım şeyle gurur duyuyorum” dedi

ABD Dışişleri Bakanı Blinken 6. Ortadoğu turuna çıktı: İsrail son... Haberi Görüntüle

KATLİAM GÖRÜNTÜLERİ NASIL ORTAYA ÇIKTI?

Haberde, 3 yıl önce Suriyeli bir gencin askerde yüksek mevkide bir rejim subayının bilgisayarını tamir ederken katliam görüntülerini izlediği belirtiliyor.

ABD basınında dikkat çeken TB2 yorumu: Savaşta durumu tersine çevirdi Haberi Görüntüle

“DÜNYA VAHŞET İÇİNDE İZLEDİ”

Sivillerin çukurda benzinle yakıldığı katliam görüntüleriyle ilgili, Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu basın açıklaması yaptı.

Açıklamada, "Dünya bu görüntülerdeki katliamı dehşet içinde izledi. Hiç şüphesiz ki bu görüntülerdeki katliam Esed rejiminin Suriye'de dünyanın gözü önünde işlediği vahşetine dair hiçbir şüphe olmayan binlerce savaş suçlarından yalnızca biridir. Belgelenmiş katliamların faili olan Esed rejimi, Uluslararası Ceza Mahkemesi'nde (UCM) yargılanmalıdır" ifadelerine yer verildi.

Açıklamanın tamamı şöyle:

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading