Yandex Metrica

Esed kimyasal silahla vurduğu yerde oy kullandı

Esed kimyasal silahla vurduğu yerde oy kullandı

Suriye'de Cumhurbaşkanlığı seçimleri için oy kullanma işlemi bugün başladı. Beşşar Esed, oyunu kimyasal silahlarla vurduğu Şam'ın Duma beldesinde kullandı.

Dünya

23.01.2024, 17:30

Suriye'de, Cumhurbaşkanlığı seçimleri için oy kullanma işlemi bugün başladı. Beşşar Esed, oyunu Şam'ın Doğu Guta bölgesindeki Duma beldesinde kullandı. 

Esed bu sabah Türkiye saatiyle 11.00 sularında eşi Esma Esed ile birlikte, Duma'da kurulan bir oy merkezinde oyunu kullandı.

Esed rejimine bağlı kuvvetler, 7 Nisan 2018'de uzun süre kuşatma altında tuttuğu Duma beldesine kimyasal saldırı düzenleyerek beldeyi ele geçirmişti.

Uluslararası Kimyasal Silahları Yasaklama Komitesi'ne (OPCW) bağlı Soruşturma Komitesi (İİT) geçtiğimiz yıl yayımladığı raporda, rejim güçlerinin Duma'yı kimyasal silahla vurduğunu doğrulamıştı.
 

Muhalefet: Seçimler tiyatro

Öte yandan, rejimin seçimler için yoğun propaganda yapmasına karşılık Suriye muhalefeti ise seçimleri ''tiyatro'' olarak niteliyor.

Konuya dair siyasi muhalefetin çatı oluşumu Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) tarafından yapılan açıklamalarda, rejimin binlerce Suriyeliyi katlederek ve tehcir ederek meşruiyetini kaybettiğine vurgu yapıldı. Meşru olmayan bir rejimin düzenlediği seçimlerin de gayrimeşru olduğunun altı çizildi.

Türkiye, rejimin Büyükelçilik'te seçim yapmasını engelledi

Başta Türkiye olmak üzere ABD, Avrupa Birliği (AB) ülkeleri ve Birleşmiş Milletler (BM) de, rejim tarafından düzenlenen seçimlerin gayrimeşru olduğunu ve sonuçlarını tanımayacağını ilan etmişti.

Seçimler için yurtdışındaki Suriyelilerin oy kullanmasına geçtiğimiz Perşembe günü başlanmıştı. Aralarında Türkiye'nin de olduğu çok sayıda ülke ise Esed rejiminin Büyükelçiliklerinde seçim sandığı kurmasına izin vermemişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading