Yandex Metrica

Esed'i ayakta tutan Rusya'dan gülünç mesaj: Ukrayna'ya destek vermeyin

Esed'i ayakta tutan Rusya'dan gülünç mesaj: Ukrayna'ya destek vermeyin

Rusya, Türkiye ile Ukrayna'nın askeri işbirliğinden rahatsız oldu. Suriye'de bitik durumdaki rejimi 2015'ten beri ayakta tutan Moskova, egemen bir devleti, bir başka egemen devlete destek vermekle suçladı.

Dünya

23.01.2024, 18:20

Rusya, Türkiye'ye bakış konusunda batılı devletlerin düştüğü yanlışın aynısını yapma eğilimine girdi. Türkiye'yi Ukrayna'ya destek verme konusunda uyaran Moskova, Ankara'yı 'endişelerini ciddiye almaya' çağırdı. Bu yaklaşım, ABD ve Avrupa'nın Türkiye'ye yönelik vesayetçi politikasıyla benzer kodlar taşıyor. 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Rus mevkişadı Sergey Lavrov arasında dün gerçekleşen telefon görüşmesinde Ukrayna, Kafkasya ve Balkanlardaki durum değerlendirildi. Görüşmede Lavrov, Ankara'yı Ukrayna'nın askerileşmesine katkı sunmakla suçladı. 

Halkının büyük çoğunluğunu sürgün etmiş Suriye rejimine 2015 yılından beri her türlü desteği veren Moskova'nın konu Ukrayna olunca Türkiye'ye yaptığı ilginç uyarı, Rusya merkezli ikiyüzlü dış politikanın yeni bir tezahürü oldu. 

Umuda yolculuk! Gazze'nin kuzeyine dönmek isteyen Filistinliler sahil bölgesinde toplandı Umuda yolculuk! Gazze'nin kuzeyine dönmek isteyen Filistinliler sahil bölgesinde toplandı Haberi Görüntüle

100 BİN ASKER ORADA NE ARIYOR?

Görüşmeye dair açıklama yayınlayan Rus Dışişleri Bakanlığı, "Rus tarafı, batılı ortaklar tarafından cesaretlendirilen Kiev’in, Ukrayna’nın güneydoğusundaki gerilimi tırmandırma politikasının, durumu tehlikeli biçimde istikrarsızlaştırma tehdidi yarattığının altını çizdi. Ukrayna’nın daha fazla militarizasyonuna katkıda bulunan Türkiye-Ukrayna askeri işbirliği ile ilgili endişelerimizi olabildiğince ciddiye alma çağrısı yapıldı" şeklinde ifadeler kullandı. 

Türkiye ile Ukrayna arasında egemen iki devlet arasında yürütülmekte olan askeri ilişkilerden rahatsızlık duyan Rusya, işgal ettiği Ukrayna topraklarında 100 bine yakın askeri neden konuşlandırdığı konusuna açıklık getiremiyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading