Yandex Metrica
SON DAKİKA
Esed'den riskli hamle! Sünnilere kimlik silme operasyonu mu amaçlanıyor?

Esed'den riskli hamle! Sünnilere kimlik silme operasyonu mu amaçlanıyor?

Suriye'de Esed rejiminden tehlikeli bir hamle geldi. Rejim bir kez daha Sünnileri hedef aldı. 137 yıldır ülkedeki dini otorite sayılan ve çoğunluğu Sünni Müslümanlardan oluşan Başmüftülük kaldırıldı.

Dünya

23.01.2024, 18:19

Suriye'de Beşar Esed zulmü devam ederken rejimin hedefinde bu kez Sünni Müslümanlar var. Esed rejimi yayınladığı kararnameyle belki de 50 yıllık iktidar hayatının en tehlikeli adımını atmış oldu. Yeni yayınlanan kararnameyle Suriye Arap Cumhuriyeti Başmüftülüğünü kaldırarak yerine tüm mezheplerin yer aldığı Fıkıh Bilimleri Konseyi'ni getirdi. Böylelikle 137 yıldır çoğunlukta olan Sünni Müslümanlar azınlığa dönüşmüş oldu.

Kolombiya'dan soykırımcı İsrail'e çağrı: Ateşkes kararına uymazsa İsrail ile ilişkileri... Haberi Görüntüle

ESED KAPIYI SONUNA KADAR AÇTI

Alınan kararnameyle Esed nüfüsun azınlıkta olan diğer mezheplerin fetva sürecine katılması için kapıları sonuna kadar açtı. İslami gruplar konusunda uzmanlaşmış yazar Muhammed Hayr El-Musa, bu kararnamenin dini kurumlar nezdinde çıkarılan en tehlikeli kararname olduğunun altını çizdi.

Ukrayna Kırım’a yoğun füze saldırısı düzenledi: Sivastopol'da dumanlar yükseliyor Haberi Görüntüle

ESED REJİMİ Şİİ İRAN HEGOMONYASI ALTINDA

Kararnamedeki tehlikenin ilk olarak, fetva kurumundan Sünni nüfuzunun kaldırılması neticesinde Sünni Müslümanların referansının sıkıntıda olduğu, ikinci olarak ise Sünni mezhebinin artık  devlet mezhebine referans olmadığı anlamına geldiğini ileten Musa, rejimin Şii otoritesinin eksenine girdiğini vurguladı.

Son dakika... Filistin Dışişleri Bakanlığı duyurdu! İsrail, Refah'a saldırı başlattı Haberi Görüntüle

'SOSYAL KİMLİĞİN KORUNMASI GEREK'

Musa, konu düzeltilmediği halde bu hamlenin demografik yapıda yıkıcı etkileri olabileceğini söyledi. Muhammed Münir el-Fakir, Orient ile yaptığı bir röportajda,' Suriye'deki Sünnilerin yarısının yerinden edilmesinden ve şehirlerinin yıkılmasından ve mülkiyeti ortadan kaldırmak için kanunların çıkarılmasından sonra' rejimin bugün, yeni kanunlar çıkardığını söyledi. Fakir, Suriye İslam Konseyi'nin bugün bile farklılıkları, yapısı ve çıkarları ile olay düzeyinde olmaması gerektiğini, İslam Konseyi'nin bu rolü üstlenmesi ve dini ve sosyal kimliği koruması gerektiğini vurguladı

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading