Yandex Metrica

Esed'den Putin'e militan takviyesi: Suriye'den Ukrayna'ya paralı asker taşınıyor

Esed'den Putin'e militan takviyesi: Suriye'den Ukrayna'ya paralı asker taşınıyor

Ukrayna işgali için hem kendi ordusu hem de Wagner milislerini kullanan Vladimir Putin'e Çeçenlerin yardımı da yetmemiş olacak ki şimdi bölgeye Suriye'den rejim askerlerini taşıyor.

Dünya

23.01.2024, 18:55

Ukrayna ordusunun direnişi karşısında Rus askerlerindeki çözülmeler artınca Vladimir Putin Suriyeli militanları devreye soktu. Ukrayna cephe hattına hem Wagner milislerini hem ordu birliklerini hem de Ramzan Kadirov yanlısı Çeçenleri yığan Putin'in aynı zamanda Suriye'den de eleman sevk ettiği ortaya çıktı. 

Alınan bilgiye göre Suriye'de Beşar Esed rejimi saflarında muhaliflere ve Türk Silahlı Kuvvetleri'ne karşı çeşitli cephelerde saldırılara katılan militanlardan yüzlercesi şimdi Ukrayna topraklarında Rusya için mücadele ediyor. 

Ukrayna işgaline katılmaları karşılığında aylık ücret karşılığı anlaşma yapılan paralı askerlerin, önce Suriye'den Ermenistan'a taşındığı, buradan da Güney Osetya kanalıyla Ukrayna topraklarına sevk edildiği belirtiliyor. 

Ermenistan'daki Erebuni Hava Üssü'nde toplanan askerlerin Rusya'ya bağlı Kuzey Osetya Cumhuriyeti'ndeki Mozdok şehrine getirildikleri, buradan da kargo uçaklarıyla timler halinde Donbas bölgesine taşındığı öğrenildi. Ukrayna doğusunda Rus işgali altındaki Donbas'tan giren Suriyeli militanlar, buradan farklı cephelere dağılarak Ukrayna halkına yönelik saldırılara katılıyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading