Yandex Metrica

Ermenistan, Karabağ'da 54 bin 300 hektar ormanlık alanı yok etmiş

Ermenistan, Karabağ'da 54 bin 300 hektar ormanlık alanı yok etmiş

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov, Dağlık Karabağ'daki Ermeni vahşetine ilişkin bilgi verdi: '54 bin 300 hektar ormanlık alanı yok etmişler.'

Dünya

23.01.2024, 17:37

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov, bugün, Bakü’yü ziyaret eden Kırgızistan Dışişleri Devlet Bakanı Ruslan Kazarbayev ile görüştü. 

Bayramov, görüşme sonrası düzenlenen ortak basın toplantısında, Ermenistan’ın daha önce işgal altında tuttuğu Dağlık Karabağ bölgesinde yaklaşık 54 bin 300 hektar ormanlık alanı yok ettiğini söyledi.

Azeri Bakan, açıklamasında, “Uluslararası uzmanların da katıldığı araştırmalar sonucu 54 bin 300 hektar ormanlık alanın yok edildiği belirlendi. Bu bölgedeki ormanlık alanın yüzde 20'sinden fazlasını oluşturuyor. 31 maden, yasa dışı ve vahşice kullanıldı. Okçuçay Nehri'nde yapılan araştırmada, bu nehrin suyunda kabul edilebilir miktardan çok fazla kimyasal bulunduğu tespit edildi. Bunun nedeni de Ermenistan'daki bazı fabrikalarının atıklarının bu nehre dökülmesidir.”

İran'dan ABD'ye tehdit: 'Müdahil olursan üslerini hedef alırız' İran'dan ABD'ye tehdit: 'Müdahil olursan üslerini hedef alırız' Haberi Görüntüle

ABD tehdidine karşı Rus sözü: Su-35S savaş uçakları Ortadoğu'ya gidiyor ABD tehdidine karşı Rus sözü: Su-35S savaş uçakları Ortadoğu'ya gidiyor Haberi Görüntüle

AĞDAM’DA 97 BİNİ AŞKIN MAYIN

100 milyon dolarlık radarı vurdular: O cephede büyük saldırı hazırlığı 100 milyon dolarlık radarı vurdular: O cephede büyük saldırı hazırlığı Haberi Görüntüle

Bayramov, açıklamasında, Ermenistan’ın bölgede döşediği mayınlar hakkında da bilgi verirken, Karabağ’ın doğusundaki Ağdam bölgesinde 97 bini aşkın mayın tespit edildiğini ve Ermenistan’ın bölgeyi adeta mayınlarla zehirlediğini dile getirdi.

Ermenistan’ın işgal döneminde Karabağ’a binlerce mayın döşediğini belirten Bayramov, Karabağ’ın kurtarılmasının ardından karşılaşılan en ciddi sorunun mayınlar olduğunu ifade etti.

Bayramov, geçtiğimiz Kasım ayında yaşanan savaş sonrası işgalden kurtarılan Karabağ’da son 7 ay içinde 28 Azerbaycan vatandaşının mayın patlamasında yaşamını yitirdiğini, 120 Azerbaycan vatandaşının ise yaralandığını aktardı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading