Yandex Metrica
SON DAKİKA

Sitede Ara

Ermenistan ile Rusya arasında ipler kopuyor: Putin tutuklanacak mı?

Ermenistan ile Rusya arasında ipler kopuyor: Putin tutuklanacak mı?

Ermenistan'ın Putin hakkında yakalama kararı çıkaran Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne üye olmaya hazırlanması Rusya ile Ermenistan'ı krize sürüklüyor. Moskova'dan Erivan'a beklenmedik bir uyarı geldi.

Dünya

07.03.2024, 15:37

Rusya'nın Kafkasya'daki müttefiki Ermenistan da Lahey'de bulunan Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne üye olmaya hazırlanırken iki ülkenin ilişkileri oldukça zor bir dönemden geçiyor. Rusya, 2. Karabağ Savaşı'nın ardından bölgeye Rus gücü askerlerini yerleştirirken Laçın Koridoru'ndan Hankendi'ye erişimin kesildiğini öne süren Ermenistan ile aralarında kriz baş gösterdi. 

DEAŞ'tan Putin'e gözdağı! Tehdit mesajı yayınladı: Yeni katliam yakında Haberi Görüntüle

'CSTO İSTESE DE İSTEMESE DE'

Ermenistan Başkananı Nikol Paşinyan, bögeye Rus barış gücü askerleri yerine Birleşmiş Milletler (BM) askerlerinin yerleştirilmesini talep ederken Rusya Dışişleri Bakanlığı ise Erivan'ın eleştirilerinin kabul edilemez olduğunu belitti. 

Paşinyan ise Rusya'nın tepkilerine rağmen hareket etti ve 2023'ün ilk günlerinde Ermenistan'ın Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü (CSTO) tatbikatlarına ev sahipliği yapmayacağını duyurdu. Bu ay Putin ile telefonda görüşen Paşinyan, "CSTO istese de istemese de Ermenistan'dan ayrılıyor" ifadesini kullandı.

İsrail kana doymuyor! Şifa Hastanesi kuşatıldı: Çok sayıda ölü ve... Haberi Görüntüle

ERMENİSTAN'A SERT UYARI: CİDDİ SONUÇLARI OLUR

Son olarak Rusya'dan pazartesi günü yapılan bir açıklamada Erivan yönetimi açıkça uyarıldı. Moskova, Erivan'dan Putin hakkında tutuklama kararı çıkaran Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne (ICC) üye olmamasını istedi. Rus kaynaklara göre bu adımın çok ciddi sonuçları olacağı söyleniyor. 

Ukrayna ordusunda iftar programı! Zelenskiy Müslüman askerler ile bir araya... Haberi Görüntüle

MOSKOVA'NIN UYARISI DÜNYA BASININDA

Moskova'nın Erivan'a uyarısı dünya basınında geniş yankı uyandırdı.  Zhanamak gazetesinin bugünkü manşeti, 'Ermenistan'ın hedeflerine Rusya'dan asabi tepki' oldu. news.am internet sitesi, TASS haber ajansına dayandırdığı haberinde Rusya'nın Ermenistan'ın hamlesini kabul edilemez bulduğunu okurlarına aktardı. aysor.am, 'Moskova, Erivan'ın Roma Statüsü'ne katılma planının kesinlikle kabul edilemez olduğunu düşünüyor' başlığını kullanırken Arka News Agency, 'Rusya, Ermenistan'ı ICC'nin Roma Statüsü'nü onaylamaması konusunda uyardı' ifadelerini kullandı. Amerikan Fox News, 'Rusya, Putin'in tutuklama emrinin ardından Ermenistan'ı ICC'nin yanında yer almaması konusunda uyardı: 'Ciddi sonuçları olur' başlığını kullandı. Ukrayna Pravda, ise 'Rusya, Ermenistan'ın Putin'i tutuklamak isteyen Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin yargı yetkisini tanıma niyetinden rahatsız' dedi.

Kızıldeniz'de füze savaşları! Hudeyde'nin 120 kilometre açığında: Yemen ordusu İngiliz... Haberi Görüntüle

Rusya ile NATO savaşa mı giriyor? Rus füzesi NATO hava... Haberi Görüntüle

PUTİN O ÜLKELERİ ZİYARET EDECEK

Rus lider Putin'in bu yıl Türkiye ve Güney Afrika'nın ara aralarında olduğu pekçok ülkeyi ziyaret etmesi bekleniyor. Türkiye ise Roma statüsünün tarafı değil.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading