Yandex Metrica
SON DAKİKA
Erivan, Karabağ hududuna Rusların gelmesini istedi

Erivan, Karabağ hududuna Rusların gelmesini istedi

Zengezur Koridoru'nun açılması sözünden çark eden Ermenistan yönetimi, Azerbaycan sınır hattına Rus askerlerinin konuşlanmasını istedi.

Dünya

23.01.2024, 17:43

Ermenistan, Azerbaycan askerleriye yer yer çatışma yaşadığı Karabağ hudut bölgesine Rus askerinin yerleşmesini istedi. Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, "Mevcut durum göz önüne alındığında, Ermeni-Azeri sınırının tamamı boyunca Rus sınır muhafızları karakollarının konuşlandırılmasını düşünmenin gerekli olduğunu düşünüyorum" dedi. Kabine toplantısı öncesi yaptığı açıklamada Paşinyan, dile getirdiği teklifi Moskova ile görüşmeye hazır olduklarını ifade etti. 

Karabağ Savaşı'nı sona erdiren Kasım 2020 tarihli ateşkes anlaşmasında Azerbaycan ile Nahcıvan'ı birleştirecek Zengezur Koridoru'nun hayata geçirileceği hüküm altına alınmış olmasına rağmen Erivan yönetimi, aradan geçen 8 ay boyunca hiçbir adım atmadı.

Türk düşmanı şokta! NYT'den çok konuşulacak iddia: Geert Wilders Hollanda... Haberi Görüntüle

ZENGEZUR'DA ÇARK ETTİ

Sınırda gerilimin bundan ötürü artması karşısında yine Moskova'dan medet ummaya başlayan Paşinyan, Azerbaycan'ı 'saldırgan tutum takınmakla' suçladı. Paşinyan, Zengezur Koridoru sözünden çark anlamına gelen şu açıklamayı yaptı: 

"Bölgesel tüm ulaşım ve ekonomik iletişim imkânlarının açılması ve Ermenistan’ın Azerbaycan üzerinden Rusya, Orta Asya ve İran'a ulaşımı elde edebileceği gibi, Azerbaycan’ın da Ermenistan üzerinden Nahcıvan, Gürcistan ve İran’a ulaşım elde etmesi, bizim için kesin ve tartışılmazdır. Bu projeyi gerçekleştirmek için sınırın belirli yerlerinde gümrük noktaları oluşturulacak, geçişler ise iki taraftan da uluslararası kurallara uygun olarak, gümrük, sınır ve diğer kontroller sayesinde yapılacaktır."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading