Yandex Metrica

Erdoğan’ın Gabar petrolü müjdesi Yunan basınında: Sahanın varlığını ortaya çıkardı

Erdoğan’ın Gabar petrolü müjdesi Yunan basınında: Sahanın varlığını ortaya çıkardı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cudi Gabar’da günlük 100 bin varil üretim kapasiteli petrol bulunduğunu açıkladı. Erdoğan, Gabar'daki petrol müjdesi Yunanistan medyasında geniş yer aldı. Komşu basını 'Erdoğan büyük bir petrol sahasının varlığını ortaya çıkardı' manşetiyle okurlarının karşısına çıktı.

Dünya

23.01.2024, 20:49

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cudi Gabar’da günlük 100 bin varil üretim kapasiteli petrol bulunduğu müjdesini dün açıkladı.

Gabar'daki petrol kuyusuna şehit öğretmen Aybüke Yalçın'ın adının verildiğini belirten Erdoğan, şu ifadeleri kullandı;

''Cudi Gabar'da günlük 100 bin varil üretim kapasitesine sahip petrol bulduk. Gabar'daki yeni keşfimizin değeri onmilyarlarca doları buluyor. Tek derdimiz yaptığımız keşiflerin ve yatırımların ülkemizin enerji bağımsızlığını en üst düzeye çıkarması. Yerin 2 bin 600 metre derinliğinde bulduğumuz petrolü bölgede açacağımız 100 kuyu ile 100 bin varillik üretim kapasitesine çıkartabileceğiz."

Erdoğan’in Gabar petrolü müjdesi Yunanistan basınında geniş yankı uyandırdı.

Yunanistan'ın önde gelen gazetelerinden Kathimerini'nin haberinde ''Saha 2.700 metre derinlikte keşfedildi ve Türkiye cumhurbaşkanına göre iç ihtiyaçların yüzde 10'unu karşılayarak potansiyel olarak günde 100 bin varil sağlayabilir'' ifadelerine yer verildi.

ERT ise Erdoğan'ın Türkiye'nin PKK'lı teröristleri Gabbar petrol sahalarına gömeceğini söylediğini aktardı.

Uzaya çıktı Esad rejiminden kaçarak Türkiye'ye sığındı! İlk Suriyeli astronot Muhammed Faris Gaziantep'te hayatını kaybetti! Uzaya çıktı Esad rejiminden kaçarak Türkiye'ye sığındı! İlk Suriyeli astronot... Haberi Görüntüle

''SAHANIN VARLIĞINI ORTAYA ÇIKARDI''

iEidiseis 'Erdoğan büyük bir petrol sahasının varlığını ortaya çıkardı' başlığını kullandı. Söz konusu haberde ''Erdoğan'a göre yeni petrol sahasının günlük üretim kapasitesi 100 bin varil'' ifadeleri yer aldı.

Şimdi sıra Washington'da! ABD, İran'ı vuracak mı? Gizli telefon görüşmesi deşifre oldu Şimdi sıra Washington'da! ABD, İran'ı vuracak mı? Gizli telefon görüşmesi... Haberi Görüntüle

''SEÇİM ÖNCESİ ERDOĞAN KUTLAMALARI''

Proto Thema 'Seçim öncesi Erdoğan kutlamaları' başlığıyla okurlarının karşısına çıkarken ''2 bin 700 metre derinlikteki bu kaynağın kapasitesi günlük 100 bin varil ve Türkiye cumhurbaşkanının dediği gibi ülke ihtiyacının 1/10'unu karşılayacak'' denildi.

İsrail saldırısında öldüğü iddia edilen Kudüs Tugayları komutanı ortaya çıktı: Biz hala şehitlerin yolundayız İsrail saldırısında öldüğü iddia edilen Kudüs Tugayları komutanı ortaya çıktı:... Haberi Görüntüle

''TÜRKİYE'DE BÜYÜK PETROL YATAĞI BULUNDU''

'Erdoğan: Türkiye'de büyük bir petrol yatağı bulundu' başlığı ile okurlarının karşısına çıkan To Vima ise 'Erdoğan, Türkiye'nin PKK'lı teröristleri Gabbar petrol sahalarına gömeceğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Cudi Gabar'da petrol bulduk - 2

CNN Yunanistan bu gelişmeyi 'Erdoğan, yaptığı konuşmada, Türkiye'nin güneydoğusundaki Gabbar Dağı'nda büyük bir petrol sahasının keşfedildiğini duyurdu' ifadesi ile okurlarına duyurdu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading