Yandex Metrica

Erdoğan-Putin görüşmesinin detayları ortaya çıktı! İşte Putin'in işgali bitirmek sunduğu şartlar

Erdoğan-Putin görüşmesinin detayları ortaya çıktı! İşte Putin'in işgali bitirmek sunduğu şartlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rusya-Ukrayna savaşını bitirmek için Putin'le yaptığı görüşmenin detayları ortaya çıktı. Putin, Ukrayna'nın doğusundaki ayrılıkçı bölgelerin de Kırım gibi Rusya'ya katılmasını istiyor.

Dünya

23.01.2024, 18:59

Rusya'nın Ukrayna başlattığı askeri operasyonun 23. gününe girilirken iki ülke arasında ateşkesin ne zaman sağlanacağı merak konusu oldu. Bu kapsamda Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski ile sürekli telefonda görüşüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde Putin ile yaptığı görüşmenin detayları ortaya çıktı.

O ülke Filistin'i resmen tanıdı: İki devletli çözüme vurgu yapıldı: Tek gerçek seçenek! O ülke Filistin'i resmen tanıdı: İki devletli çözüme vurgu yapıldı:... Haberi Görüntüle

ZELENSKİ İLE GÖRÜŞEBİLECEĞİNİ İFADE ETTİ

BBC'nin edindiği bilgilere göre, Putin, Ukrayna lideri Zelenski ile yüz yüze görüşebileceğini Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ifade etti. BBC'den John Simpson'a konuşan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Rusya lideri Putin'in Erdoğan'a dile getirdiği dört talebin üzerinde anlaşılabilir olduğunu ifade ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tarihi Irak ziyareti dünyada manşet: Yeni bir dönemin müjdecisi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tarihi Irak ziyareti dünyada manşet: Yeni bir dönemin... Haberi Görüntüle

PUTİN, KIRIM'I İSTİYOR

Bunlar arasında, Ukrayna'nın tarafsızlığını garanti etmesi, NATO'ya üye olmayacağını açıklaması gibi bilinen maddeler bulunuyor. Putin'in ülkenin nazi düşüncesinden arındırılması olarak adlandırdığı bir madde anlaşma talepleri arasında yer alıyor. Bu madde, Ukrayna'da Rusça'nın kullanımının koruma altına alınmasını kapsıyor. Ancak Simpson bu maddeler sonrasında tartışmalı talepler geldiğini aktarıyor. Buna göre, Putin Doğu Ukrayna'nın bir bölümünün Rusya'ya katılmasını ve Zelenski'nin Kırım'ın Rusya toprağı olduğunu kabul etmesini istiyor.

İsrail Savaş Kabinesi Üyesi Gantz'dan İran'a tehdit: Bedelini ödeteceğiz İsrail Savaş Kabinesi Üyesi Gantz'dan İran'a tehdit: Bedelini ödeteceğiz Haberi Görüntüle

YÜZ YÜZE GÖRÜŞÜLÜRSE PROBLEM ÇÖZÜLÜR

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Putin'in, bunların ancak Zelenski ile yüz yüze konuşarak çözülebileceğini söylediğini de aktarıyor. Türkiye'ye göre, bir anlaşmaya varılabilmesi için daha birkaç hafta geçmesi gerekebilir. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading