Yandex Metrica

Erdoğan'ın görüşmesi sonrası İsrail'den flaş karar! Mescid-i Aksa'ya Yahudiler giremeyecek

Erdoğan'ın görüşmesi sonrası İsrail'den flaş karar! Mescid-i Aksa'ya Yahudiler giremeyecek

İsrail basınında yer alan habere göre işgalci İsrail, Mescid-i Aksa'nın avlularını cuma gününden Ramazan ayı sonuna kadar baskın ihtimaline karşı fanatik Yahudilerin girişine kapatma kararı aldı. Kısa bir süre önce Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İsrail Cumhurbaşkanı Herzog Mescid-i Aksa'daki provokasyonları görüşmüştü.

Dünya

23.01.2024, 19:09

İsrail Hayom gazetesi, "İsrail, Mescid-i Aksa'yı önümüzdeki Cuma gününden Ramazan sonuna kadar Yahudilerin girişine kapatma kararı aldı" iddiasında bulundu.

İsrail basınındaki haberlere göre, geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da İsrail polisi, Yahudi yerleşimcilerin işgal altındaki Doğu Kudüs’te bulunan Mescid-i Aksa'ya ramazanın son günlerinde girmesine izin vermeyecek. Cuma günü başlayacak uygulama Ramazan Bayramı'nın son gününe kadar sürecek.

İsrail yönetimi önceki yıllarda da ramazanın son günlerinde Mescid-i Aksa'ya fanatik Yahudi yerleşimcilerin baskınlarına izin vermiyor, itikafa giren Müslümanların ise mescitte kalmasına müsaade ediyordu.

Katliam gün gün yaklaşıyor: Netanyahu Refah'a saldıracağı tarihi belirledi Katliam gün gün yaklaşıyor: Netanyahu Refah'a saldıracağı tarihi belirledi Haberi Görüntüle

HAMURSUZ BAYRAMI'NDAN SONRA  FANATİK YAHUDİLERİN BASKINLARI ARTTI

Fanatik Yahudiler, 15 Nisan Cuma günü başlayan ve bir hafta sürecek Hamursuz Bayramı'nda Mescid-i Aksa'ya baskınlarını artırdı. Yahudi yerleşimci gruplara Mescid-i Aksa'ya baskınlarında İsrail polisi de koruma sağlıyor.

Mescid-i Aksa'ya 15 Nisan Cuma günü sabah namazının ardından baskın düzenleyen İsrail güçleri, içeridekilere ses bombası, göz yaşartıcı gaz ve kauçuk kaplı metal mermiyle müdahale etmişti. İsrail polisi, olaylarda yüzlerce kişiyi gözaltına aldığını açıklarken, Filistinli sivil toplum kuruluşları gözaltına alınanların sayısının 400'e ulaştığını belirtmişti.

Filistin Kızılayı da İsrail polisinin Mescid-i Aksa'ya baskınında 150'den fazla kişinin yaralandığını duyurmuştu. İsrail güçlerinin, avluda bulunan sivillere copla müdahalesi ve darp görüntüleri kameralara yansımıştı.

İsrail'in son dönemde Mescid-i Aksa'ya yönelik uygulamaları uluslararası arenada tepkiyle karşılanmıştı.

Biden tatilini yarıda kesti: İran'ın İsrail'e saldırısı için son saatler Biden tatilini yarıda kesti: İran'ın İsrail'e saldırısı için son saatler Haberi Görüntüle

İSRAİL POLİSİNİN BASKISI HALEN DEVAM EDİYOR!

İsrail polisinin Kudüs’ün etrafı sularla kaplı Eski Şehir bölgesi ve Mescid-i Aksa çevresindeki yoğun mevcudiyeti devam ediyor. İsrail güçleri sabah saatlerinde Yahudi yerleşimcilerin baskını öncesi Filistinli genç erkeklerin Aksa'ya girişine izin vermiyor.

Müttefiklerin arası açıldı! İsrail ile ABD arasında İran krizi: Hayal kırıklığına uğrattınız! Müttefiklerin arası açıldı! İsrail ile ABD arasında İran krizi: Hayal... Haberi Görüntüle

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN HERZOG İLE GÖRÜŞMESİNDEN KISA BİR SÜRE SONRA...

Öte yandan saatler önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail Cumhurbaşkanı Yitzhak Herzog ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Herzog ile görüşmesi hakkında sosyal medyadan açıklama yapmış, Mescid-i Aksa'nın statü ve maneviyatına yönelik tahrik ve tehditlere izin verilmemesinin zaruretini vurguladığını duyurmuştu.

Erdoğan ayrıca Herzog'a, ramazan ayının başlangıcından itibaren Batı Şeria ve Mescid-i Aksa dahil meydana gelen olaylarda 400'ü aşkın Filistinlinin yaralanması ve aralarında çocukların bulunduğu 18 kişinin hayatını kaybetmesinin kendilerini üzdüğünü belirtmişti.

İsrail saldırısında öldüğü iddia edilen Kudüs Tugayları komutanı ortaya çıktı: Biz hala şehitlerin yolundayız İsrail saldırısında öldüğü iddia edilen Kudüs Tugayları komutanı ortaya çıktı:... Haberi Görüntüle

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN FİLİSTİN DİPLOMASİSİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'in işgal altındaki Kudüs kenti ve Mescid-i Aksa'daki saldırılarını durdurması amacıyla yoğun diplomasi trafiği yürüttü.

*Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Abbas ile telefonda görüştü 
*Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Genel Sekreteri Guterres'le telefonda görüştü 
*Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ürdün Kralı 2. Abdullah ile telefonda görüştü 
*Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail Cumhurbaşkanı Herzog ile telefonda görüştü 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading