Yandex Metrica

Sitede Ara

Erdoğan'dan başka kimse yapamaz! Rusya ve Ukrayna Türkiye'de masaya oturacak: Gündem ise daha fazla esir takası

Erdoğan'dan başka kimse yapamaz! Rusya ve Ukrayna Türkiye'de masaya oturacak: Gündem ise daha fazla esir takası

Rus ve Ukraynalı insan hakları komisyon üyeleri 12-13 Ocak’ta Türkiye’de düzenlenecek uluslararası bir foruma katılacak. Türkiye’de bir araya gelecek olan yetkililer iki ülke arasında daha fazla esir takası konusunu ele alacak.

Dünya

23.01.2024, 20:17

Rus ve Ukrayna basınında yer alan haberlere göre, Rusya ve Ukrayna’dan yetkilileri bu hafta Türkiye’de bir araya gelecek. Yapılacak olan görüşmede, iki ülke arasında daha fazla esir takasını ele alınmasının beklendiği aktarıldı. 

Huawei Pura 70 Ultra, öncü yeni özelliğiyle iPhone'u geride bırakıyor Huawei Pura 70 Ultra, öncü yeni özelliğiyle iPhone'u geride bırakıyor Haberi Görüntüle

RUSYA'NIN KAÇIRDIĞI SİVİL ESİRLER KONUSU DA ELE ALINACAK 

Rusya İnsan Hakları Sorumlu Yetkilisi Tatiana Moskalkova ile Ukrayna Parlamentosu İnsan Hakları Komiseri Dmytro Lubinets’in 12-13 Ocak’ta Türkiye’de düzenlenecek uluslararası bir foruma katılacak.

Lubinets yaptığı açıklamada, "Bu görüşme birkaç gün içinde Türkiye'de gerçekleşecek ve bizim gündemimiz yine kahramanlarımızın (Ukraynalı esirler) geri dönüşü olacak. Ayrıca geçici olarak Rus işgalindeki topraklarda alıkonulan ve evlerine dönüşüne izin verilmeyen Rusya'nın kaçırdığı sivil esirler konusunu da gündeme getirmeyi planlıyoruz" ifadelerini kullandı. 

Ankara kilit rol oynadı: ABD, İran'ın saldırı yapacağını Türkiye'den öğrendi Ankara kilit rol oynadı: ABD, İran'ın saldırı yapacağını Türkiye'den öğrendi Haberi Görüntüle

"RUSYA'NIN TAKINACAĞI TAVIR KONUSUNDA TAHMİNİMİZ BULUNMUYOR"

Yapılacak olan görüşmede Rus tarafının takınacağı tavır konusunda bir tahminde bulunamadığını dile getiren Lubinets, "Şimdilik bu konuyu değerlendirmeye hazır olduklarına dair sinyaller aldığımızı söyleyebilirim. Ancak alenen bir şey söyleyemem" dedi. 

Ukrayna tarafı ile yapacakları muhtemel görüşme için hazırlık yaptıklarını ifade eden  Moskalkova, "Böyle bir toplantı planlıyoruz. Bir toplantı ihtimalini ve müzakerelerimizin muhtemel öncü gündemini istişare ediyoruz" dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading