Yandex Metrica
SON DAKİKA
Enerji krizine karşı bir ülke daha çözümü nükleer santralde buldu!

Enerji krizine karşı bir ülke daha çözümü nükleer santralde buldu!

Japonya, Mart 2011'de Fukushima 1 No'lu Nükleer Santrali'ndeki erime kazasının ardından nükleer santralden uzaklaşma ve alternatif enerji kaynaklarına yönelme çalışmalarından vazgeçti. Japonya, önümüzdeki dönemde nükleer enerjinin kullanımına daha fazla odaklanacak.

Dünya

23.01.2024, 19:36

The Japan Times'ın iddiasına göre, Japonya, nükleer enerjiden uzaklaşma programında geri adım attı ve gelecek yıllarda nükleer enerjinin daha fazla kullanılmasına yönelik bir karar aldı.

Doğu Asya'da gerilim yeniden tırmandı! Çin savaş uçakları Tayvan semalarında Haberi Görüntüle

YEŞİL EKONOMİYE GEÇİŞ

Başbakan Fumio Kişida, Japonya'nın daha yeşil bir ekonomiye geçişi için yıl sonuna kadar 10 yıllık bir yol haritası hazırlanması konusunda Sanayi Bakanı Koichi Hagiuda'yı görevlendirdi.

Türkiye'ye karşı Fransız-Yunan blokajına NATO Genel Sekreteri tepki gösterdi: Yeni... Haberi Görüntüle

2050 YILINA KADAR KARBON NÖTRLÜĞÜ HEDEFİ

Yeşil dönüşüm programı, enerjisi büyük ölçüde fosil yakıtlara dayanan Japonya'nın 2050'ye kadar karbon nötrlüğüne ulaşma çabalarını hızlandırmayı amaçlıyor.

Soykırım ortağı ABD'den Gazze'de yürüyen sivilleri bombalayan İsrail'e çağrı: Sorumluları... Haberi Görüntüle

2011'DEKİ KAZANIN ARDINDAN NÜKLEER ENERJİDEN UZAKLAŞMA PROGRAMI BAŞLATILMIŞTI

Ancak programın, Mart 2011'de Fukushima 1 No'lu Nükleer Santrali'ndeki erime kazasının ardından nükleer enerjiden uzaklaşma eğilimini tersine çevirerek, nükleer enerjiyi tekrar aktif kullanmaya yönelik stratejik bir hamle olduğuna inanılıyor.

Almanya'da skandal yasa: Vatandaşlık alabilmek için İsrail ve Yahudilikle ilgili... Haberi Görüntüle

KÜRESEL ENERJİ KRİZİ

Yeşil dönüşüm programı toplantısında, Kişida, yaşanan sürecin 1973'teki petrol krizinden bu yana ilk enerji krizi olduğu yönündeki endişelerden bahsederek, "Krizin üstesinden gelmeye öncelik vermeliyiz çünkü bunu yapmadan yeşil dönüşüm olmayacak." ifadesini kullandı.

BBC'den çarpıcı seçim analizi: Muhalefet çöktü İmamoğlu'na zarar verebilir Haberi Görüntüle

FOSİL YAKITLARA BAĞIMLIĞIN SONA ERDİRİLMESİ İÇİN NÜKLEER ENERJİ ELZEM

Başbakanlıktan bir yetkili de Kişida’nın yeşil enerjiye geçiş veya fosil yakıtlara bağımlılığın son bulması için nükleer santrallerin elzem olduğunu düşündüğünü aktardı.

Temmuzun başlarında iktidardaki Liberal Demokrat Parti, nükleer enerjiden maksimum düzeyde yararlanma vaadinde bulunmuştu. Bu hamle, hükümetin şirketlere ve hanelere elektrik tasarrufu yapma çağrısının ardından geldi.

Moskova'daki terör saldırısı sonrası Putin'den ilk açıklama: Bu suçun arkasındaki... Haberi Görüntüle

KIŞ AYLARINDA ARZ SIKINTISI YAŞANABİLİR

Söz konusu durumu, kısmen nükleer güç reaktörlerinin yeniden başlatılmasındaki gecikmelere bağlayan hükümet, gelecek kış olası arz sıkıntısı yaşanabileceği konusunda da uyarıda bulunuyor.

Ayrıca Ukrayna'daki savaş nedeniyle Japonya'nın Rusya'dan sıvılaştırılmış doğal gaz ithalatının durmasından endişe duyuluyor. Bir hükümet yetkilisi, ithalatın durdurulmasının ülkede "gaz ve enerji kaynaklarına büyük bir darbe vuracağını" kaydetti.

Nitekim Kişida, 14 Temmuz'da düzenlediği basın toplantısında da bu kışa kadar 9 nükleer reaktörü yeniden başlatmayı hedeflediklerini açıklamıştı.

Söz konusu reaktörlerin, Nükleer Düzenleme Kurumunca yapılan taramaları geçtiği bildirilirken, Kişida'nın taramalarını henüz tamamlamamış reaktörleri de yeniden başlatmayı hedeflediği belirtiliyor.

Ayrıca gelecekte yeni nükleer santrallerin inşa edileceğine ve mevcut olanları genişletileceğine inanılıyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading