Yandex Metrica

Enerji krizi yaşayan Avrupa çözümü Türkiye'de buldu! Talep yağıyor

Enerji krizi yaşayan Avrupa çözümü Türkiye'de buldu! Talep yağıyor

Rusya-Ukrayna savaşı sonrası enerji krizi nedeniyle üretim hatlarını tek tek kapatan Avrupalı sanayici, çareyi Türkiye'de buldu. Avrupalı firmaların üretimlerini Türk firmalarına yaptırdığı ifade ediliyor.

Dünya

23.01.2024, 19:57

24 Şubat tarihinde başlayan ve hala devam eden Ukrayna-Rusya savaşının ardından Avrupa ülkeleri enerji darboğazına girdi. Avrupalı sanayiciler üretim hatlarını büyük oranda durdurdu. Avrupalı sanayiciler, son dönemde kapattıkları hatlarda ürettikleri ürünleri, Türkiye'den tedarik etmek için Türk üreticilerin kapısını aşındırıyor.

Rüşvet skandalı: Savunma Bakan Yardımcısı gözaltına alındı Rüşvet skandalı: Savunma Bakan Yardımcısı gözaltına alındı Haberi Görüntüle

''TÜRKİYE CİDDİ ALTERNATFİ OLARAK ÖNE ÇIKIYOR''

Bunun yansımasını, geçtiğimiz hafta yapılan Avrasya Ambalaj Fuarı'nda net bir şekilde gördüklerini belirten Türk Plastik Sanayicileri Araştırma Geliştirme ve Eğitim Vakfı (PAGEV) Başkanı Yavuz Eroğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; "Fuara 13 ülkeden 13 bin yabancı iş insanı geldi. Avrupalı rakiplerimiz fuara adeta akın ederek ürün tedarik etmeye çalıştı. Çünkü enerjiyi üretimde yoğun olarak kullanan sektörler üretimi durdurdu. Bunların yarattığı boşluk Türk üreticiler için beklenmedik bir fırsat kapısı açtı. Çünkü orada üretilmeyen ürünlerin bir yerden tedarik edilmesi lazım. Bu noktada Türkiye ciddi bir alternatif olarak öne çıkıyor. Firmalar kendileri için üretim yapmamızı istiyor" 

Avrupalı üreticilerin tedarik için Uzakdoğu alternatifi yerine ilk olarak pandemide rüşdünü ispatlayan Türkiye'ye yöneldiklerine işaret eden Eroğlu, "Fuar sırasında bu yönde çok anlaşma yapıldı. Ciddi bir iş artışı ile karşı karşıyayız" dedi.

Peş peşe patlama sesleri: Irak'ta Haşdi Şabi karargahına hava saldırısı! Peş peşe patlama sesleri: Irak'ta Haşdi Şabi karargahına hava saldırısı! Haberi Görüntüle

''MAKİNELERİNİ SATACAKLAR''

Avrupalı sanayicinin zamanla kapattığı hatlardaki makinelerini de satışa çıkarmak zorunda kalabileceğini ifade eden Yavuz Eroğlu, "Hatların kapalı kalmasının işverene ciddi bir maliyeti oluyor. Bu nedenle rakiplerimiz bir süre sonra makinelerini elden çıkarma yoluna gidecektir. Bu da Türk firmaları için yüksek teknolojili makineleri alıp ülkemize getirme yönünde bir fırsat doğuruyor. Hatta bu yönde girişimde bulunan Türk iş insanları olduğunu biliyoruz." dedi.

Polonya'dan Rusya'ya nükleer tehdidi! Olasılıklara hazırız Polonya'dan Rusya'ya nükleer tehdidi! Olasılıklara hazırız Haberi Görüntüle

''BİR ÇOK ÜLKEDEN TÜRKİYE'YE YÖNELİM VAR''

İMES Sanayi Sitesi Başkanı Kemal Akar ise başta enerji olmak üzere yüksek üretim maliyetleri ile karşı karşıya kalan Avrupalıların Türkiye'de ürettirmekten başka çözümlerinin olmadığını ifade etti. Türkiye'nin pandemi döneminde ortaya koyduğu performansla Batı'nın güçlü üretim üssü konumuna yükseldiğini söyleyen Akar, "Şu anda bunun büyük faydasını görüyoruz. Başta Almanya olmak üzere birçok ülkeden Türkiye'ye yönelim var. Bu durum ihracatımıza anlamlı bir katkı sunmaya devam edecek" diye konuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading