Yandex Metrica

Enerji krizi sonrası 'yok artık' dedirtecek öneri: Duş almayın bez kullanın

Enerji krizi sonrası 'yok artık' dedirtecek öneri: Duş almayın bez kullanın

Avrupa ülkeleri, enerji krizinde tedbirler almayı sürdürüyor. Almanya'nın Baden-Württemberg Eyaleti Başkanı Winfried Kretschmann, "insanlar sürekli duş almak yerine bir bez kullanarak, çok tasarruf edebilirler" dedi.

Dünya

23.01.2024, 19:42

Avrupa ülkeleri, Rusya’nın gaz sevkiyatını düşürmesi, gaz ve elektrik fiyatlarının artması nedeniyle enerji krizini hafifletmek için önlemler almaya devam ediyor.

Rus gazına ciddi ölçüde bağımlı olan AB’nin lokomotif ülkesi Almanya'da sıradışı çağrı yapıldı. Baden-Württemberg Eyaleti'nin Başkanı Yeşiller Partisi üyesi Winfried Kretschmann, enerji israfını önlemek için kişisel olarak ne gibi adımlar attığını açıkladı.

Endonezya'daki Ruang Yanardağı'nda volkanik patlama: Binlerce kişi tahliye ediliyor Endonezya'daki Ruang Yanardağı'nda volkanik patlama: Binlerce kişi tahliye ediliyor Haberi Görüntüle

''DUŞ ALMA BEZ KULLAN''

Evinin çatısında "dev" bir güneş enerjisi teçhizatı olduğunu, elektrikli bir araba sürdüğünü ve sadece "daha sağlıklı" bir alışkanlık olarak tek bir odayı ısıttığını söyledi. Kretschmann, ''Soğuk duş alıp almadığı'' şeklindeki soruya "Her zaman duş almak zorunda değilsin. Ne de olsa el ve yüz bezi var. Faydalı bir buluş."

500.000 asker gönderilmezse: Kıyamet çok yakında: Tükendik... 500.000 asker gönderilmezse: Kıyamet çok yakında: Tükendik... Haberi Görüntüle

DUŞ SÜRESİNİN KISALTILMASI ÖNERİLDİ

Öte yandan Almanya Ekonomi ve İklim Bakanı Robert Habeck, tasarruf için duş süresinin kısaltılmasını tavsiye ederken; Maliye Bakanı Christian Lindner de gazla çalışan ısıtma sistemlerinin ayarlarının optimal hale getirilmesini ve kamu sektöründe Noel döneminde evden çalışmaya geçilmesini önerdi.

Alman hükümeti, halkı enerji tasarrufuna motive etmek için bir kampanya başlatmayı hedefliyor.

Hizbullah'tan İsrail güçlerine kamikaze İHA'lı saldırı: 6'sı ağır 14 işgalci asker yaralandı Hizbullah'tan İsrail güçlerine kamikaze İHA'lı saldırı: 6'sı ağır 14 işgalci... Haberi Görüntüle

İsrail içinde Netanyahu'ya karşı sesler yükseliyor: 'Hamas'ın istediğini verelim' İsrail içinde Netanyahu'ya karşı sesler yükseliyor: 'Hamas'ın istediğini verelim' Haberi Görüntüle

GECELERİ IŞIKLAR KAPATILIYOR

Yerel yönetimler de enerji tasarrufu yapmak için çeşitli önlemler almaya başladı. Berlin ve Köln gibi şehirlerde, çok sayıda yapı artık gece ışıklandırılmıyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading