Yandex Metrica
SON DAKİKA
Enerji krizi Almanya ekonomisini de fena vurdu! Ülkede sıcak su hayal oldu

Enerji krizi Almanya ekonomisini de fena vurdu! Ülkede sıcak su hayal oldu

Ukrayna-Rusya savaşıyla başlayan enerji krizi tüm Avrupa’yı etkisi altına aldı. Enerji krizi ile başa çıkabilmek için Almanya çeşitli önlemler alıyor. Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyalet meclisi, global enerji krizi nedeniyle milletvekillerinin ve meclis personelinin bürolarındaki "ani su ısıtıcıların" söküleceğini duyurdu.

Dünya

23.01.2024, 20:06

Ukrayna-Rusya savaşıyla baş gösteren enerji krizi Almanya’yı zora soktu. Almanya, Moskova'nın Kuzey Akım 1 doğal gaz boru hattı üzerinden gaz akışını durdurma kararının tetiklediği sarmal bir enerji kriziyle karşı karşıya.

Bölgede savaşa ilişkin endişeler enerji kaynakları üzerinde baskı oluşturmaya devam ederken, Alman hükümeti de bu kış sanayinin çarklarının dönmesi, ışıkların açık, evlerin sıcak kalmasını sağlamak için çabalıyor.

Ekonomistlere göre, Alman ekonomisi, enerji krizi nedeniyle gelecek aylar için bazı zorluklarla yüz yüze. Enerjideki yüksek fiyatlar, tüketicilerin satın alma gücünün düşmesine ve üretimin birçok şirket için karsız hale gelmesine de neden oluyor.

Gazze'nin kuzeyi için kritik uyarı: Bölgeye yardım gitmezse binlerce çocuk... Haberi Görüntüle

Gazze'de ateşkes müzakerelerinde yeni gelişme: Mossad Başkanı Barnea Katar'a gidiyor Haberi Görüntüle

ALMANYA’DA ENERJİ KRİZİNE YENİ ÖNLEM! "ANİ SU ISITICILARI" SÖKÜLÜYOR

Ülkenin en kalabalık eyaleti KRV'nin Meclis Başkanı Andre Kuper, milletvekillerine gönderdiği bildiride, bürolarda bulunan ani su ısıtıcıların 1 Aralık'tan itibaren söküleceğini bildirdi.

Kuper'in duyurusunda ani su ısıtıcıların en çok enerji tüketen cihazlardan biri olduğu belirtilerek bunların kaldırılarak yılda 370 bin kilovatsaat elektrik tasarrufu sağlanacağı ifade edildi.

İsrail gece boyunca Gazze'ye ölüm yağdırdı Ramazan'ı kana buladı Haberi Görüntüle

"YÜZDE 15 TASARRUF SAĞLAYACAK" AÇIKLAMASI

Meclis Başkanı ayrıca, bildiride, meclis koridorlarına hareket dedektörleri yerleştirileceğini, böylece ısıtma tüketiminde yüzde 6, elektrik tüketiminde ise yüzde 15'lik bir tasarruf sağlanmasının hedeflendiği bilgisini paylaştı.

Gelecek yıldan itibaren çatıya güneş enerji panellerinin yerleştireceğini duyuran Kuper, böylece meclisin enerji tüketiminin azaltılması konusunda "rol model" olacağını, 2030'a kadar iklim nötrlüğüne ulaşılmasının hedeflendiğini ifade etti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading