Yandex Metrica

Endonezya'da yanardağ harekete geçti! Küller gökyüzünü kapattı

Endonezya'da yanardağ harekete geçti! Küller gökyüzünü kapattı

Endonezya'da Merapi yanardağı faaliyete geçti. Yanardağın faaliyete geçmesi ile turizm ve madencilik faaliyetleri durdu. Gün boyu devam eden patlamalar sebebiyle çevredeki köylere küller saçılırken, can kaybı olmadığı belirtildi.

Dünya

23.01.2024, 22:20

Endonezya'nın en aktif yanardağı olan Merapi faaliyete geçti. Yanardağın faaliyete geçmesi sonrası dağın yamaçlarında faaliyet gösteren turizm ve madencilik işletmeleri kapatıldı. 

Java Adası'ndaki Merapi Yanardağı'ndan püsküren sıcak kül bulutlaru, kaya, lav ve gaz karışımı yamaçlardan 7 kilometre kadar aşağı indi. 

ABD soykırımı finanse etmeye devam ediyor: İsrail'e 1,3 milyar dolarlık yeni askeri destek ABD soykırımı finanse etmeye devam ediyor: İsrail'e 1,3 milyar dolarlık... Haberi Görüntüle

KÜL BULUTLARI 100 METRE YÜKSELDİ 

Endonezya Ulusal Afet Yönetim Ajansı (BNPB) Sözcüsü Abdul Muhari, sıcak bulut sütununun yaklaşık 100 metre yükseldiğini söyledi.

Gün boyu süren patlamalar nedeniyle çevredeki köylere küller saçıldı, can kaybı bildirilmedi.

Merapi'nin yamaçlarında yaşayan sakinlere, kraterin ağzından 7 kilometre uzakta durmaları ve lav tehlikesinin farkında olmaları tavsiye edildi, turizm ve madencilik faaliyetleri durduruldu.

İsrail'den Refah'a saldırı: 16'sı çocuk 24 kişi hayatını kaybetti İsrail'den Refah'a saldırı: 16'sı çocuk 24 kişi hayatını kaybetti Haberi Görüntüle

250 BİN İNSAN BÖLGEDE YAŞIYOR 

Diğer yandan 2 bin 968 metre yüksekliğindeki dağın çevresinde yaklaşık çeyrek milyon insan yaşıyor.

Fransızları ülkeden kovan Afrika ülkesi ÇAD semalarında AKSUNGUR SİHA rüzgarı Fransızları ülkeden kovan Afrika ülkesi ÇAD semalarında AKSUNGUR SİHA rüzgarı Haberi Görüntüle

EN SON 2010'DA HAREKETE GEÇMİŞTİ 

Ülkedeki en aktif yanardağ olan Merapi, son zamanlarda defalarca lav ve gaz bulutlarıyla patladı. 2010'daki son büyük patlamasında 347 kişi ölmüş, 20 kişi yerinden olmuştu.

Semeru Yanardağı'nda 4 Aralık 2021'deki volkanik patlamada ise 51 kişi hayatını kaybetmişti.

"Pasifik Ateş Çemberi" deprem ve volkan kuşağındaki Endonezya'da yaklaşık 130 aktif yanardağ bulunuyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading