Yandex Metrica

En çok merak edilen yılın sözcüğü açıklandı!

En çok merak edilen yılın sözcüğü açıklandı!

Cambridge Sözlüğü yılın sözcüğünü açıkladı. İngiliz kuruluş, son yıllardaki artan uzay girişimlerine ithafen yılın kelimesini “perseverance” (azim) olarak açıkladı. NASA’nın Mars keşif aracının da adı olan sözcüğün bu yıl dünya çapında yaklaşık 250 bin kez arandığı belirtildi.

Dünya

23.01.2024, 18:18

Dünya çapında İngilizce öğrenenler tarafından yaygın olarak kullanılan Cambridge Sözlüğü yılın kelimesini açıkladı. NASA'nın Mars ayrıntısına artan ilgiye dikkat çeken sözlük editörleri bu yılın sözcüğünü, Türkçe'de azim anlamına gelen 'perseverance' olarak duyurdu. Sözlük tarafından yapılan açıklamada, Perseverance'ın 18 Şubat'ta Kızıl Gezegen'e son inişinden sonra kelime aramalarının arttığı bildirildi.

İsrailli bakandan Gazze tehdidi: 'Refah'a girip Han Yunus'a döneceğiz' İsrailli bakandan Gazze tehdidi: 'Refah'a girip Han Yunus'a döneceğiz' Haberi Görüntüle

250 BİN KEZ ARANDI

Bu yıl Şubat başı ve sonu arasında 30 bin 487 'perseverance' araması yapıldı. Ayrıca 2021 boyunca sözlüğün sitesinde yaklaşık 250 bin kez arandığı belirtildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading