Yandex Metrica
SON DAKİKA
Emekliler rahat bir nefes alacak! Temmuz zammı netleşti! Taban rakam belli oldu 

Emekliler rahat bir nefes alacak! Temmuz zammı netleşti! Taban rakam belli oldu 

Emekli vatandaşlara ara zam müjdesine son 1 ay kaldı. Temmuz ayının yaklaşmasıyla birlikte emekliler detayları merak ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından işaret edilen temmuz ayına ilişkin müjde geldi. İşte detaylar...

Dünya

23.01.2024, 20:59

Temmuz ayı ile birlikte asgari ücret, emekli ve memur maaşlarına ara zam yapılması bekleniyor. Yapılacak olan zam miktarı 2023 yılının ilk 6 ayında açıklanan enflasyon verilerine ve refah payına göre belli olacak.

Emekli maaşlarına uygulanacak zamlarla ilgili yeni rakam üzerinde çalışmalar devam ediyor. 

Kamu işçilerinin maaşlarında yapılan yüzde 45'lik zam ile emeklilere ne kadar zam yapılacağı kafalarda soru işareti oluşturdu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in açıklamaları emekliler tarafından yakın takibe alındı.

Tıp dünyası şokta! Elon Musk'ın beyin çipleri işe yaradı! Neuralink... Haberi Görüntüle

4 AYLIK ENFLASYONA GÖRE ZAM

2023 yılı için ocak ayı ile nisan ayı arasındaki enflasyon oranları açıklandı. Yapılan açıklamalar ile 4 aylık enflasyon verisi belirlenirken geriye sadece 2 aylık enflasyon verileri kaldı.

Enflasyon verilerinin açıklanması üzerine 4 aylık SSK ve Bağ-Kur emeklileri için tahmini zam oranları açıklandı. Emekli vatandaşlara 4 aylık enflasyon verilerine göre yüzde 15,22 oranında zam yapılacak.

İran'dan İngiltere'ye nota: Büyükelçi Bakanlığa çağırıldı Haberi Görüntüle

EMEKLİ MAAŞINA ZAM TAHMİNLERİ

Mayıs ve haziran ayları için açıklanacak enflasyon verileri ile birlikte maaş zamları da netlik kazanacak. Emekli maaşına refah payının da eklenmesiyle birlikte en düşük emekli maaşı 9 bin TL'ye kadar yükselmesi gündemde yer alıyor. Emeklilere yüzde 30 oranında zam yapılması durumunda ise en düşük emekli maaşı 9 bin 750 TL olacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading