Elon Musk'ın 'ifade özgürlüğü' politikası Filistinliler için de geçerli olacak mı? 'Tek kişinin sahipliği iyiye işaret değil'
Tesla CEO'su Elon Musk'ın Twitter'ı satın almasının ardından Filistinliler direnişi kapsayan tweetlerin engellenmesinden endişe duyuyor. 'İfade özgürlüğü' politikası uygulayacağını söyleyen Musk'un her kullanıcıya aynı şekilde davranıp davranmayacağını zaman gösterecek.

Tesla ve SpaceX CEO'su Elon Musk'ın 44 milyar dolara Twitter'ı satın alması ve bunu 'ifade özgürlüğünü' desteklemek için yaptığını söylemesinin ardından, Filistinli aktivistler bu özgürlüğün sıklıkla sansürlenen Filistin mücadelesini kapsayıp kapsamayacakları konusunda endişe duyuyor.
MUSK İFADE ÖZGÜRLÜĞÜNÜ SAVUNUYOR
Elon Musk, henüz platform için planlarını açıklamamış olmasına rağmen, ifade özgürlüğüne verdiği önemle övünerek Twitter'ın politikalarını eleştirdi.
Musk'ın Twitter'ı satın almasından sonra bile, İsrail'in Filistin topraklarını işgaline son vermek için savaşan aktivistler ve örgütler için sansür korkusu olmadan özgürce paylaşım yapma fikri gerçek olamayacak kadar iyi görünüyor.
FİLİSTİN GÖNDERİLERİ SIK SIK SANSÜRE MARUZ KALIYOR
Filistin Gençlik Hareketi (PYM) üyesi Omar Zahzah, Twitter'da direniş ile ilgili paylaştığı gönderilerin sık sık sansüre maruz kaldığını ve öne çıkarılmadığını ifade ediyor. Diğer yandan Zahzah, Musk'ın Twitter'ı almasının sevinilecek bir şey olmadığı görüşünde.
'TWITTER'IN TEK KİŞİYE AİT OLMASI İYİ BİR ŞEY DEĞİL'
Zahzah konuyla ilgili açıklamasında, "Musk'un Twitter'ı satın almasının platformda Filistin davası için ne anlama geleceğini tam olarak bilmek imkansız, ancak tüm aktivistlerin dikkatli olması gerektiğini düşünüyorum çünkü bir kamu iletişim platformunun tek bir kişinin elinde yoğunlaşması ifade özgürlüğü için iyiye işaret değil." sözlerine yer verdi.
NETANYAHU İLE GÖRÜŞMÜŞTÜ
Business Insider'ın haberine göre Musk'ın Filistin konusunda görüşü belirsiz fakat 2018 yılında İsrail'e yaptığı ziyarette dönemin başbakanı Benjamin Netanyahu ile ikili görüşme yaptığı ve İsrail'in duruşunu takdir ettiği aktarıldı.,
MUSK'IN FİLİSTİN KONUSUNDA DURUŞU NET DEĞİL
Zahzah bu gelişmeler ışığında yaptığı açıklamada, Musk'ın ifade özgürlüğü konusunda tam olarak nerede durduğunu ve bunun Twitter'ı nasıl etkileyeceğini net olarak bilmediğini ifade ederek, PYM ve diğer kuruluşların, Filistin mücadelesi ve İsrail işgali hakkında Twitter'da paylaşımlarda bulunmaya devam edeceklerini, çünkü başka seçenekleri olmadığını söyledi.
'SOSYAL MEDYA VAZGEÇİLMEZ HALE GELDİ'
Zahzah konu ile ilgili açıklamasında, "Bütün tehlikelere rağmen sosyal medya vazgeçilmez bir platform haline geldi. Benzer şekilde özgürlükçü düşünen Filistinli ve Arap gençleriyle iletişim kurmak ve bağlantı kurmak için coğrafya ve mesafe ayrımlarını yok sayarak birbirimize ulaşmamıza yardımcı oluyor" sözlerine yer verdi.