Yandex Metrica
SON DAKİKA
Elektronik kelepçesi de çıkartıldı: AP bağlantılı yolsuzluk soruşturmasının en tanınan ismi Kaili artık tamamen serbest!

Elektronik kelepçesi de çıkartıldı: AP bağlantılı yolsuzluk soruşturmasının en tanınan ismi Kaili artık tamamen serbest!

Belçika'da yürütülen ve Avrupa kamuoyunu çok uzun süre meşgul eden Avrupa Parlamentosu (AP) bağlantılı yolsuzluk soruşturmasının en bilinen yüzü Yunan milletvekili Eva Kaili tamamen serbest bırakıldı. Kaili'nin elektronik kelepçesi de çıkartıldı.

Dünya

23.01.2024, 22:21

Nisan ayında şartlı tahliye edilerek evine gönderilen Yunan Milletvekili Eva Kaili artık kontrol altında tutulmayacak. Brüksel Savcılığından yapılan açıklamada, soruşturmada yaklaşık 4 ay cezaevinde tutulan ve nisan ayında şartlı tahliye edilen Kaili'nin elektronik kelepçesinin çıkarıldığı ifade edildi.

Rusya'daki terör saldırısının kurbanı oldu! Eski güzellik kraliçesi Moskova saldırısında... Haberi Görüntüle

14 NİSAN'DA CEZAEVİNDEN ÇIKARILMIŞTI

Kaili, Belçika'da yürütülen Avrupa Parlamentosu (AP) bağlantılı yolsuzluk soruşturmasında aralık ayında tutuklanarak cezaevine gönderilmiş fakat 14 Nisan'da cezaevinden çıkarak AP yakınındaki evine gitmişti.

AP bağlantılı soruşturmada tutuklanan AP'nin eski başkan yardımcısı Eva Kaili, soruşturma kapsamında serbest bırakılan son tutukluydu.

Kolombiya Cumhurbaşkanı Petro Gazze'yi Hiroşima'ya benzetti: 'Aynı hikaye' Haberi Görüntüle

SUÇLAMALAR KATAR VE FAS'A KADAR UZANIYOR

Soruşturmayı yürüten Belçika makamları, bazı AP milletvekilleri ve çalışanlarını, rüşvet karşılığında nüfuzlarını kullanarak başka ülkeler adına AP'deki ekonomik ve siyasi karar alma mekanizmalarına etki etmekle suçluyor. Suçlamalarda adı geçen Katar ve Fas iddiaları reddediyor.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken 6. Ortadoğu turuna çıktı: İsrail son... Haberi Görüntüle

ERKEK ARKADAŞI DA GÖZALTINA ALINMIŞTI

Kaili'nin yanı sıra Kaili'nin erkek arkadaşı AP çalışanı Francesco Giorgi, eski İtalyan AP Milletvekili Pier Antonio Panzeri ve hukukun üstünlüğü konularında çalışan sivil toplum kuruluşunun yöneticisi Niccolo Figa-Talamanca soruşturma çerçevesinde aralık ayında gözaltına alınmıştı.

Bazı evlerde yapılan aramalarda 1,5 milyon avro nakit para ele geçirilmişti.

Belçika makamları, Panzeri'nin itiraflarının ardından soruşturmayı AP'nin Belçikalı milletvekili Marc Tarabella ve İtalyan milletvekili Andrea Cozzolino'yu da kapsayacak şekilde genişletmiş, 2 milletvekilinin dokunulmazlıkları kaldırılmıştı. Tarabella Belçika'da, Cozzolino İtalya'da gözaltına alınmıştı.

Soruşturmada gözaltına alınan ve tutuklananların hepsi elektronik kelepçeyle ev hapsinde tutulmak üzere tahliye edilmişti. Cozzolino da Napoli'de ev hapsinde tutuluyordu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading