Yandex Metrica
SON DAKİKA
El Salvador IMF'ye kafa tuttu! Kripto para piyasaları bu restleşmeden payını aldı! 

El Salvador IMF'ye kafa tuttu! Kripto para piyasaları bu restleşmeden payını aldı! 

IMF'nin Bitcoin uyarısına El Salvador hükümetinden resmi cevap geldi. Ülkenin Hazine Bakanı Alejandro Zelaya, IMF'ye 'Hiçbir uluslararası örgüt bize hiçbir şey yaptıramaz' diyerek tepki gösterdi.

Dünya

23.01.2024, 18:46

El Salvador Hazine Bakanı Alejandro Zelaya, ülkenin yerel bir televizyon kanalına Bitcoin'in bir 'egemenlik' meselesi olduğunu açıkladı. Zelaya, IMF'e yüklenerek "Ülkeler egemen uluslardır ve kamu politikası hakkında egemen kararlar alırlar" şeklinde konuştu.

Kuzey Kore televizyonunda kot pantolona sansür uygulandı! İlginç yasağın nedeni... Haberi Görüntüle

IMF EL SALVADOR'U UYARMIŞTI

IMF, El Salvador'u Bitcoin'i yasal ihale olarak bırakmaya ve hükümetin oluşturduğu ve Ocak ayının sonunda vatandaşlarına tanıttığı dijital cüzdanı daha iyi düzenlemeye çağırmıştı.

Yapılan açıklamada, "Bir kripto para biriminin yasal ihale olarak kabul edilmesi, finansal ve piyasa bütünlüğü, finansal istikrar ve tüketicinin korunması için büyük riskler barındırıyor" denildi.

bitcoin

Mahmud Abbas, yeni başbakanı atadı: Filistin'in yeni başbakanı Muhammed Mustafa... Haberi Görüntüle

'KARA PARA AKLAMA KURALLARINA UYUYOR'

Alejandro Zelaya, El Salvador'un tüm finansal işlem ve kara para aklama kurallarına uyduğunu söyledi.

IMF, insanların Chivo dijital cüzdanını kullanmaya başlaması için bir teşvik olarak 30 Dolar (406 Türk lirası) teklifini kaldırmayı ve tüketicileri korumak için dijital cüzdan düzenlemesini artırmayı tavsiye etti.

Raporda, "Yakın vadede Chivo'nun uygulanmasının ve Bitcoin yasasını operasyonel hale getirmenin gerçek maliyetleri potansiyel faydaları aşıyor" denildi.

El Salvador Cumhurbaşkanı Nayib Bukele, IMF'nin Bitcoin ile ilgili tavsiyelerini görmezden gelmiş ve sosyal medya hesabında IMF’yi ciddiye almadığını paylaşmıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading