Yandex Metrica

El Salvador'da Bitcoin isyanı!

El Salvador'da Bitcoin isyanı!

Kripto para birimi Bitcoin'in yasal para birimi olarak kullanılmasını onaylayan ilk ülke olan Orta Amerika ülkesi El Salvador'da isyan var. Dün itibariyle yasal olarak kullanılmaya başlanan Bitcoin ülke ekonomisini altüst etti. Bitcoin’in yaklaşık 1 ayın en düşük seviyesine düşmesinin ardından ülkede protestolar var.

Dünya

23.01.2024, 17:57

Bitcoin dün itibariyle el Salvador'da yasal para birimi olarak kullanılmaya başladı. Ancak ülkenin attığı adım sonrası Bitcoin, bir günde 52 bin dolardan 43 bin doların altına düştü. Bitcoin’in yaklaşık 1 ayın en düşük seviyesine gerilemesi ülkede protesto dalgasının fitilini ateşledi. 

İsrail kanıt sunamadı: UNRWA ile ilgili Hamas iddiaları çöktü İsrail kanıt sunamadı: UNRWA ile ilgili Hamas iddiaları çöktü Haberi Görüntüle

BAŞKENT SOKAKLARI KARIŞTI

Bitcoin’in yasal bir ödeme aracı olarak kullanımını protesto edenler Başkent San Salvador’da sokaklara döküldü. Hükümet karşıtı sloganlar atan protestocular, caddeleri kapattı, lastikleri ateşe verdi.

ABD'li General İsrail'e geldikten sonra Netanyahu: İsrail'e zarar veren herkesi vururuz ABD'li General İsrail'e geldikten sonra Netanyahu: İsrail'e zarar veren herkesi... Haberi Görüntüle

MUHALEFETTEN ELEŞTİRİ

Bitcoin’deki düşüşün El Salvador’a 3 milyon dolar kaybettirdiği ifade ediliyor. Protestoculara göre, söz konusu adım Latin Amerika'nın en fakir ülkelerinden biri olan El Salvador’da ekonomik istikrarsızlığa neden olacak. Protestoları muhalif siyasiler de destekliyor. 

Muhalif siyasilerden Johnny Wright Sol “El Salvador Devlet Başkanı Nayip Bukele hükümeti ve Bitcoin deneyi için çok kötü bir gündü. Nüfusun çoğunluğu kripto para birimleri hakkında çok az şey biliyor. Bildiğimiz şey, piyasanın çok değişken olduğu. Bugün olanlar da bunu kesinlikle gösterdi” açıklamasında bulundu. Sol'a göre, Bitcoin ulusal para birimi olmaya uygun değil ve söz konusu geçiş aceleye getirildi. 

Hedef sadece Gazze değil: İsrail bombaları bin yıllık tarihi siliyor: Bir ulus topyekün yok oluyor! Hedef sadece Gazze değil: İsrail bombaları bin yıllık tarihi siliyor:... Haberi Görüntüle

DÜNYA BANKASI REDDETTİ

El Salvador, Dünya Bankası’ndan Bitcoin’i ekonomisine entegre etme konusunda yardım talep etmişti. Dünya Bankası ise şeffaflık noktasında endişelerini dile getirmiş ve El Savador’un talebini reddetmişti. Dünya Bankası’nın ret kararı, ülkenin Bitcoin’i yasal para birimi olarak kabul edeceği son tarihe kadar ciddi sorunlarla karşı karşıya kalması anlamına geliyor.

Joe Biden'ın amcasını yamyamlar mı yedi? ABD başkanının amcasını yamyam mı yedi? Joe Biden'ın amcasını yamyamlar mı yedi? ABD başkanının amcasını yamyam... Haberi Görüntüle

DEVLET BAŞKANI GERİ ADIM ATMADI

El Salvador Devlet Başkanı Nayip Bukele, protestolara ve muhalefetin baskısına rağmen geri adım atmadı;  “Geçmişin paradigmalarını kırmalıyız. El Salvador, birinci dünyaya doğru ilerleme hakkına sahip” açıklamasında bulundu. Başkan Bukele’nin öncülüğünde hazırlanan ve Kongre’de kabul edilen planın hedefi, Salvadorluların çoğunlukla ABD'den yapılan havale komisyonlarında 1 yılda harcanan 400 milyon dolardan tasarruf etmelerini sağlamak.

EL SALVADOR BITCOIN İÇİN HAZIRLIK YAPTI
Hükümet, Bitcoin’in yasal para birimi olarak kullanılmasına ilişkin hazırlıklar kapsamında kripto para biriminin dolara çevrilmesi ve komisyon olmadan geri çekilmesine izin verecek Chivo dijital cüzdanının ATM'lerini kurduç Hükümet ayrıca, Bitcoin kullanımını teşvik etmek için Chivo Cüzdan aracılığıyla herkese 30 dolar değerinde Bitcoin verileceğini açıkladı. 


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading