Yandex Metrica
SON DAKİKA
El Salvador'da Bitcoin isyanı büyüyor! Protestolarda ABD gölgesi

El Salvador'da Bitcoin isyanı büyüyor! Protestolarda ABD gölgesi

Kripto parayı resmi para birimi olarak kabul eden El Salvador'da protestolar devam ediyor. Hedefte Filistin kökenli devlet başkanı Nayib Bukele var. 'Bukele'nin 'diktatör' olarak tanımlandığı protestoların üzerinde ise yine ABD'nin gölgesi mevcut. Zira El Salvador kripto hamlesiyle aslında ABD dolarına bayrak açmış durumda.

Dünya

23.01.2024, 17:59

Orta Amerika ülkesi El Salvador kripto parayı resmi para birimi olarak kabul eti, ülke karıştı. Protescotucular günlerdir sokaklarda. Tepkilerin hedefinde Devlet Başkanı Nayib Bukele var. 

ABD'den Moskova'daki terör saldırısıyla ilgili yeni açıklama: 'Bu saldırıyı önlemeye... Haberi Görüntüle

BITCOIN ATM'LERİNİ YAKTILAR

El Salvador'un 200'üncü bağımsızlık gününde de çeşitli sivil toplum örgütleri ve öğrenci kolektifleri, başkent San Salvador'da sokaklara döküldü. Bukele'nin politikalarına tepki gösterdi.

el salvador protesto

Protestocular yasal para birimi olarak kabul edilen kripto para Bitcoin karşıtı slogan attı. Bazı protestocular ATM gibi yapılan Bitcoin otomatlarını yaktı.

el salvador bitcoin atm

el salvador atmleri yaktilar

İsrail basını duyurdu: Hamas ve İsrail heyetinden beklenmedik ateşkes adımı Haberi Görüntüle

KİM NEYİ SAVUNUYOR?

Dedeleri Osmanlı pasaportuyla Kudüs'ten Orta Amerika’ya göç eden Filistin kökenli Devlet Başkanı Bukele, kripto para birimi sayesinde ülke dışındaki El Salvadorluların ülkedeki akrabalarına para göndermesinin kolaylaşacağını savunuyor. Bu plana muhalefet edenler ise Bitcoin'in ülkeyi istikrarsızlaştıracağını ve ve enflasyona yol açacağını iddia ediyor. 

el-salvador-protestolar

Dünyaca ünlü rapçi Lil Jon, İslam'la şereflendi Haberi Görüntüle

ABD'Yİ ENDİŞELENDİREN HAMLE

Aslında ülkeyi karıştıran ve kripto para üzerinden Devlet Başkanı Bukele'nin hedef alınmasına neden olan konu, kripto para ile doların taht savaşları. Çünkü El Salvador’un hamlesi ülkenin ekonomik gücünün ötesinde, psikolojik bir etkiye sahip. Resmi para birimi olarak Amerikan Doları kullanan ve tamamen dolara bağımlı bir ekonomiye sahip olan El Salvador, yeni bir dönemin habercisi oluyor. Yakın zamanda kripto para zincirinin genişleme ihtimali, ABD’nin gücünün fiilen etkilenebileceği noktayı da işaret ediyor. 

Bitcoin’i resmi para birimi haline getirme konusunda yeşil ışık yakan Brezilya, Küba, Paraguay, Panama ve Meksika gibi ülkelerin dolar bağımlılığını azaltması ABD'yi endişelendiriyor. 

Kolombiya Cumhurbaşkanı Petro Gazze'yi Hiroşima'ya benzetti: 'Aynı hikaye' Haberi Görüntüle

KRİPTO KULLANANLAR 500 BİNİ AŞTI

El Salvador geçtiğimiz hafta Bitcoin'i ABD dolarının yanında resmi para birimi olarak kabul etmeye karar vermişti. Ülke bu alanda bir ilke imza atmıştı. Bitcoin'i resmen tedavüle sokan ilk ülke olan El Salvador'da, kripto para kullanıcılarının sayısının 500 bini aşmış durumda.

el salvador protestocular

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading