Yandex Metrica

Ekvador'da cezaevinde çatışma çıktı: 51 mahkum hayatını kaybetti

Ekvador'da cezaevinde çatışma çıktı: 51 mahkum hayatını kaybetti

Ekvador'da, cezaevinde çıkan isyan ve çatışmalarda ilk saptamaya göre 51 kişi hayatını kaybederken, 3 kişi de yaralandı.

Dünya

23.01.2024, 18:18

Ekvador basınında çıkan habere göre, ülkenin güneybatısındaki Guayaquil kentine bağlı Litoral Hapishanesi'nde isyan ve çatışma çıktı.

Çatışmalarda şuana kadar 51 mahkum hayatını kaybetti, 3 kişi yaralandı. Cezaevinden silah ve patlama sesleri ise hala duyuluyor.

Cezaevinde olayları kontrol altına almak için çok sayıda asker ve polis görevlendirildi. Yapılan aramalar sonucunda çok fazla miktarda silah ve kesici alet ele geçirildi.

Yetkililerin gün içerisinde olaylara ilişkin basın toplantısı düzenleyeceği bildirildi.

Yerel medyada yer alan haberlere göre, çatışmanın çeteler arasındaki liderlik mücadelesi ve cezaevi koşullarından kaynaklandığı iddia ediliyor.

Mısır Dışişleri Bakanı Şukri Türkiye'ye geliyor: Bakan Fidan ile görüşecek Mısır Dışişleri Bakanı Şukri Türkiye'ye geliyor: Bakan Fidan ile görüşecek Haberi Görüntüle

OHAL İLAN EDİLMİŞTİ

Devlet Başkanı Guillermo Lasso, 31 Eylül tarihinde gerçekleştirdiği basın toplantısında, ülkedeki tüm hapishanelerde 60 günlüğüne "olağanüstü hal" ilan edildiğini duyurmuştu.

Kripto para piyasasının kralıydı: Tek bir hatayla 1 milyon dolarını kaybetti Kripto para piyasasının kralıydı: Tek bir hatayla 1 milyon dolarını... Haberi Görüntüle

EKVADOR'DA CEZAEVİ SORUNU

Yaklaşık 38 bin tutuklu ve hükümlünün yer aldığı Ekvador cezaevlerinde, çeteler arasında çıkan olaylar zaman zaman isyanla sonuçlanıyor.

Ülkede 24 Şubat tarihinde 3 şehirde aynı anda çıkan isyanlarda da 80 mahkum yaşamını yitirmişti.

İki ayrı cezaevinde 23 Temmuz tarihinde mahkumlar arasında çıkan çatışmada 21 kişi ölmüş, 35 kişi yaralanmıştı.

En son 29 Eylül tarihinde de cezaevinde çeteler arasındaki çatışmada 118 mahkum ölmüş, 80 kişi de yaralanmıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading