Yandex Metrica

Ekmek kuyruğundaki siviller hedef alındı! Burası Suriye değil Ukrayna

Ekmek kuyruğundaki siviller hedef alındı! Burası Suriye değil Ukrayna

Rusya'nın Ukrayna'nın Çernihiv kentinde bir fırını hedef aldığı iddia edildi. Fırında ekmek kuyruğunda olan 10 sivil hayatını kaybetti. Olaya ilişkin yayınlanan videonun gerçek olup olmadığı tartışılırken resmi mercilerden herhangi bir açıklama yapılmadı.

Dünya

23.01.2024, 18:59

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırıları 21. gününde yoğun bir şekilde devam ederken savaşın en büyük mağdurları şüphesiz ki siviller oluyor. 

Ukrayna'nın iddialarına göre, Rus güçlerinin doğrudan sivilleri hedef aldığı söylenirken iddiaların bazıları Kiev yönetimince doğrulanıyor. Moskova yönetimi ise bu haberleri 'manipülasyon' olarak değerlendiriyor.

Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Faiz kararı sonrası altın ve döviz kuru nasıl etkilenir? Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Faiz kararı sonrası altın... Haberi Görüntüle

EKMEK KUYRUĞUNDA BEKLEYEN  SİVİLLER HEDEF ALINDI

Bugün sosyal medyada dolaşıma giren bir video gündem oldu ancak paylaşımın doğru olup olmadığı bilinmiyor. İddialara göre Rusya, Çernihiv kentinde bir fırını hedef aldı. O sırada ekmek kuyruğunda olan 10 sivilin hayatını kaybettiği söyleniyor.

Enerji tesisleri saldırı altında! Nobel'li yazardan Üçüncü Dünya Savaşı çağrısı: Başkent karanlığa gömülmeden silah gönderin! Enerji tesisleri saldırı altında! Nobel'li yazardan Üçüncü Dünya Savaşı çağrısı:... Haberi Görüntüle

RESMİ MAKAMLARDAN HENÜZ AÇIKLAMA YOK

Ukrayna'da yayın yapan bir medya kuruluşu olan NEXTA, Rus askerlerin ekmek kuyruğundaki sivillere ateş açtığını belirterek Ukrayna medyasının da saldırıda 10 kişinin öldüğünü söylediğini aktardı.

Ancak resmi makamlardan olaya ilişkin bir açıklama henüz yapılmadı.

Miçotakis'ten Türkiye mesajı: İlişkilerimizin düzelmesini istiyoruz Miçotakis'ten Türkiye mesajı: İlişkilerimizin düzelmesini istiyoruz Haberi Görüntüle

SURİYE'DE ESED GÜÇLERİ ÖZELLİKLE SİVİLLERİ HEDEF ALIYORDU

Ukrayna'da dolaşıma giren bu video Suriye'de Esed'in zulmünü akıllara getirdi. Esed yönetimine bağlı savaş uçakları Suriye'nin birçok kentinde planlı bir şekilde ekmek fırınlarını hedef alıyor. Binlerce sivilin bu ekmek kuyruklarında katledildiği bildiriliyor. Suriye'de en büyük kaybın 23 Aralık 2013 yılında Halfaya beldesindeki ekmek kuyruğunda bekleyen yaklaşık 200 sivilin hayatını kaybettiği saldırıda meydana geldiği belirtildi.

Esed yönetiminin fırınları hedef alması özellikle Şam ve Humus'ta muhaliflerin çoğunlukta olduğu yerleşim bölgelerine baskı yapmak için gıda kontrolü ve aç bırakmayı politik bir silah olarak kullandığı biliniyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading