Yandex Metrica

Sitede Ara

Eğer Öcalan İmralı'da ölürse deyip yeni şart açıkladı: Elebaşından 'genel af' çağrısı

Terör örgütü PKK'nın Avrupa sorumlularından Remzi Kartal, ABD yönetimiyle düzenli olarak mesajlaştıklarını itiraf etti; HDP ile pazarlığa hazırlanan Kemal Kılıçdaroğlu'na mesaj niteliğinde bir şart açıkladı.

Dünya

05.04.2024, 17:34

Selahattin Demirtaş'ın Osman Kavala ile birlikte serbest bırakılması gerektiği defaaetle savunan Kemal Kılıçdaroğlu'na HDP cenahından yeni bir mesaj geldi. 

Verdiği talimatlarla HDP'yi yönlendiren isimlerden PKK elebaşı Remzi Kartal, 'Kürt sorununun kalıcı çözümü için Abdullah Öcalan'ın serbest bırakılması gerektiğini' söyledi. 

PKK'nın Avrupa sorumlularından Remzi Kartal, Al-Monitor adlı haber sitesine verdiği demeçte, Öcalan'ın İmralı'da ölmesi halinde büyük toplumsal karışıklıklar yaşanabileceğini ileri sürdü. 

"Abdullah Öcalan'ın cezaevinde ölmesiyle cezaevi dışında ölmesi arasında çok büyük fark var. Abdullah Öcalan, Türk halkı ile Kürt halkının barış içinde bir arada yaşamasının anahtarıdır. Bu da Türk devletine çok büyük bir fırsat sunuyor. Öcalan eğer cezaevinde ölürse bu, halkımızda büyük bir tepki, derin bir öfke ve yabancılaşma yaratır" şeklinde ifadeler kullanan PKK'lı Kartal, TSK'nın Suriye ve Irak'ta operasyon tezkerelerine Meclis'te CHP'nin 'hayır' dediğini hatırlatarak bu tabloyu övdü. 

İnsan kemiğinden yapılan uyuşturucu! Elmasları şimdi de böyle çalacaklar İnsan kemiğinden yapılan uyuşturucu! Elmasları şimdi de böyle çalacaklar Haberi Görüntüle

ABD İLE DÜZENLİ MESAJLAŞIYORUZ

"Abdullah Öcalan'ın demokratik ulus projesinden ilham alan ve motive olan halkımız, Türkiye, Suriye rejimi ve sayısız cihatçı milisten gelen olumsuzluklara rağmen DEAŞ canavarını yenmeyi ve sadece Suriye'yi değil, bölgeyi bir bütün olarak Selefi tehdidinden izole etmeyi başardı" iddiasında bulunan Kartal, PKK olarak ABD yönetimine düzenli olarak mesaj ilettiklerini söyledi. 

Remzi Kartal

"Bu mesajlar nasıl iletiliyor? SDG (PKK/YPG) bunları iletiyor mu?" sorusuna Kartal, "PKK doğrudan Amerikan hükümetine de yazıyor" şeklinde cevap verdi. "Peki bu mesajlar Amerikan hükümetine mi ulaşıyor?" şeklindeki soruya karşılık Kartal "Şüphesiz" dedi. Kartal, gönderdikleri mesajlara ABD yönetiminden düzenli karşılıklar aldıklarını da ekledi. 

2023 cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin HDP ile pazarlığa oturmaya hazırlanan Kılıçdaroğlu'na terör cephesinin şu şartı öne sürmesine artık kesin gözüyle bakılıyor: "Genel af ilan edilsin, Öcalan serbest bırakılsın."

Selahattin Demirtaş Edirne Cezaevi'nden düzenli olarak gönderdiği mesajlarla Altılı Masa'ya talimat veriyor.


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading