Yandex Metrica
SON DAKİKA
Dünyayı korkutan görüntü! Kuzey Kore ilk kez o görüntüleri servis etti: Nükleer tehdit büyüyor

Dünyayı korkutan görüntü! Kuzey Kore ilk kez o görüntüleri servis etti: Nükleer tehdit büyüyor

ABD'li bir şirketin elde ettiği uydu görüntüleri lider Kim Jong-un'un nükleer malzeme üretiminin artırılmasını emretmesinin ardından Kuzey Kore'nin ana nükleer kompleksinde hareketlilik olduğunu gösterdi.

Dünya

23.01.2024, 20:39

ABD'li bir şirketin elde ettiği uydu görüntüleri lider Kim Jong-un'un nükleer malzeme üretiminin artırılmasını emretmesinin ardından Kuzey Kore'nin ana nükleer kompleksinde hareketlilik olduğunu gösterdi. Güney Kore ve ABD'li yetkililer 2022 yılının başından bu yana Kuzey Kore'nin büyük bir nükleer deneme gerçekleştirebileceği konusunda uyarıyorlar.

Katil evine dön! Yunan komünistler ABD'nin obüs sevkiyatını engelledi Haberi Görüntüle

"KUZEY KORE YENİ NÜKLEER REAKTÖRÜNÜ TAMAMLANMIŞ OLABİLİR"

38 North North Korea adlı uydu izleme şirketi, 3 ve 17 Mart tarihli görüntülere dayanarak tespit ettiği faaliyetin, Yongbyon sahasındaki Deneysel Hafif Su Reaktörü'nün (ELWR) tamamlanmak üzere olduğunu ve operasyonel duruma geçmiş olabileceğini belirtti.

Bununla birlikte, görüntülerin Yongbyon'daki 5 megavatlık bir reaktörün çalışmaya devam ettiğini ve ELWR'nin etrafındaki bir destek binasının inşaatına başlandığını gösterdiği aktarıldı. Yongbyon'daki uranyum zenginleştirme tesisinin etrafında da muhtemelen kapasitesini arttırmak üzere yeni bir inşaat başlamıştı.

Kuruluş, Kuzey Kore liderine atıfta bulunularak, "Bu gelişmeler Kim Jong-un nükleer silah cephaneliğini genişletmek için ülkenin bölünebilir madde üretimini artırmaya yönelik son emirlerini yansıtıyor." denildi.

Avrupa'da PKK yandaşlarına meydan dayağı: Sokağa döküldüklerine pişman oldular Haberi Görüntüle

Kolombiya Cumhurbaşkanı Petro Gazze'yi Hiroşima'ya benzetti: 'Aynı hikaye' Haberi Görüntüle

GÜNEY KORE VE ABD KINANMIŞTI

Öte yandan, geçen salı günü Kuzey Kore yeni, daha küçük nükleer savaş başlıklarını tanıttı, Güney Kore ve ABD'nin askeri tatbikatlarını arttırmasını kınadı. Devlet medyası, Kim'in ülkenin nükleer cephaneliğini "katlanarak" artırmak için "ileri görüşlü bir şekilde" silah sınıfı malzemelerin üretilmesi emrini verdiğini bildirdi.

Güney Kore ve ABD, 2022 başından bu yana Kuzey Kore'nin her an nükleer denemelere yeniden başlayabileceği uyarısında bulunuyor.

Stockholm Uluslararası Barış Araştırmaları Enstitüsü (SIPRI) geçen yıl yayınladığı bir raporda Kuzey Kore'nin 20 kadar nükleer savaş başlığı monte ettiğini ve muhtemelen yaklaşık 45-55 nükleer cihaz için yeterli bölünebilir malzemeye sahip olduğunu belirtmişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading