Yandex Metrica

Dünyayı kıyamete yaklaştıran asıl felaket: Gıda krizi! 828 milyon insan yemek yiyemiyor

Dünyayı kıyamete yaklaştıran asıl felaket: Gıda krizi! 828 milyon insan yemek yiyemiyor

Birleşmiş Milletler tarafından hazırlanan raporlara göre, 2021 yılında dünya nüfusunun yaklaşık yüzde 10'una tekabül eden 828 milyon insan açlıkla mücadele etmek zorunda kaldı.

Dünya

23.01.2024, 19:30

Kovid-19 salgınının 2020 yılında dünyayı etkisi alması sonrası açlıkla mücadele etmek zorunda kalan insan sayısı katlanarak artmaya başladı. 

Birleşmiş Milletler'in konuyla alakalı raporlarına göre, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırması sonrası açlık seviyesi ve kitlesel göç 'benzeri görülmemiş bir seviyede' artış gösterdi. 

BM'ye ait olan Gıda ve Tarım Örgütü, Dünya Gıda Programı tarafından açıklanana raporlara göre, geçtiğimiz yıl 828 milyona yakın insan yetersiz gıda tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.

İsrail içinde Netanyahu'ya karşı sesler yükseliyor: 'Hamas'ın istediğini verelim' İsrail içinde Netanyahu'ya karşı sesler yükseliyor: 'Hamas'ın istediğini verelim' Haberi Görüntüle

2 YILDA 150 MİLYON İNSAN DAHA GIDA YETERSİZLİĞİYLE MÜCADELE ETMEYE BAŞLADI 

Açıklanan rakamlara göre 2020 yılına göre sayı 46 milyon artış gösterirken 2019 yılına göre açlıkla mücadele eden insan sayısı 150 milyondan fazla artış gösterdi. 

Dünya Gıda Programı İcra Direktörü David Beasley konuyla alakalı yaptığı açıklamada, Rusya-Ukrayna savaşından kaynaklanan gıda, yakıt ve gübre fiyatlarındaki artışların ülkeleri kıtlığa sürüklemekle tehdit ettiğini de belirtti. 

G7 liderlerinden İran'a kınama: Gerilimin düşürülmesi için çabalarımız sürecek G7 liderlerinden İran'a kınama: Gerilimin düşürülmesi için çabalarımız sürecek Haberi Görüntüle

'FELAKETİ ÖNLEMEK İÇİN BUGÜN HAREKETE GEÇMELİYİZ'

Açlığın bu şekilde artmasının sonuçlarına değinen Beasley, "Sonuç küresel istikrarsızlık, açlık ve benzeri görülmemiş bir ölçekte kitlesel göç olacaktır. Bu yaklaşan felaketi önlemek için bugün harekete geçmeliyiz" ifadelerini kullandı. 

İşgalci İsrail askerleri Nusayrat Mülteci Kampı'nı bombaladı! Çok sayıda gazeteci yaralandı İşgalci İsrail askerleri Nusayrat Mülteci Kampı'nı bombaladı! Çok sayıda gazeteci... Haberi Görüntüle

TARIM POLİTİKALARININ REVİZYONA GİTMESİ GEREKİYOR 

Hazırlanan raporda tarım politikalarının elden geçirilmesi çağrısında bulunulurken, küresel gıda ve tarım sektörünün genellikle piyasa fiyatlarını bozan, küçük ölçekli çiftçilere ulaşmayan, çevreye zarar vermeyen ve besleyici gıda üretimini teşvik etmeyen destek olarak yılda yaklaşık 630 milyar dolar aldığı belirtildi.

İran'ı haritadan silmek istiyorlar! İngiliz basını yazdı: Dron fabrikası vurulabilir İran'ı haritadan silmek istiyorlar! İngiliz basını yazdı: Dron fabrikası vurulabilir Haberi Görüntüle

DSÖ: GIDA KRİZİ DURUMU DAHA KÖTÜ HALE SOKACAK

DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, artan gıda fiyatlarının durumu daha da kötüleştireceğini belirtti. 

DSÖ'den yapılan açıklamada sağlıksız gıdaların vergilendirilmesi, sağlıklı gıdaların ise devletler tarafından sübvanse edilerek çocukları zararlı yiyeceklerden korunması gerektiği bildirildi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading