Yandex Metrica
SON DAKİKA
Dünyayı en çok kirleten ülkeler belirlendi! Zirve şaşırtmadı

Dünyayı en çok kirleten ülkeler belirlendi! Zirve şaşırtmadı

Küresel Karbon Projesi verileri yayınlandı. Buna göre dünya genelinde toplam karbon salımı, 2020 yılında 34 milyar 810 milyon ton olarak gerçekleşirken bu emisyonun yüzde 51,1'i Çin, ABD ve Hindistan tarafından gerçekleştirildi.

Dünya

23.01.2024, 19:16

Küresel ısınma tüm Dünya'yı etkisi altına almaya devam ediyor. Dünya'nın ortalama sıcaklıkları sürekli olarak artıyor, bunun sonucunda buzullar yavaş yavaş yok oluyor.

Biden'dan Schumer'in 'erken seçim' çağrısına destek: Netanyahu'nun gitmesini istiyor Haberi Görüntüle

KARBONDİOKSİT ORANI DÜŞÜRÜLMEZSE CİDDİ TEHLİKELERLE KARŞI KARŞIYA KALABİLİRİZ

Bilim insanlarına göre, atmosferdeki karbondioksit oranını yeterince düşüremezsek, gelecekte daha ciddi tehlikelerle karşı karşıya kalabiliriz.

Küresel ısınmayı, sanayi öncesi döneme göre 1,5 dereceyle sınırlandırabilmek için hükümetlerin en önemli taahhüdü, karbon emisyonlarını azaltarak belli bir süre sonunda sıfırlamak, "net sıfır" yani "karbon nötr" hedefine ulaşmak.

Moskova'daki terör saldırısında acı bilanço: Ölü sayısı artıyor Haberi Görüntüle

DÜNYA'YI EN FAZLA KİRLETEN 3 ÜLKE

Küresel Karbon Projesi (GCP) verilerine göre, dünya genelinde toplam karbon salımı, 2020 yılında 34 milyar 810 milyon ton olarak gerçekleşirken bu emisyonun yüzde 51,1'i Çin, ABD ve Hindistan tarafından gerçekleştirildi.

ABD'den Gazze'ye kurulacak geçici liman için skandal karar! 'Güvenliğinde İsrail... Haberi Görüntüle

ZİRVE ŞAŞIRTMADI

Tek başına küresel karbon emisyonunun yüzde 30,6’sından sorumlu olan Çin, 2020'de 10 milyar 668 milyon ton karbon salarken bu rakamın 7 milyar 421 milyon tonu kömür nedeniyle oluştu.

Kalan kısmın 1 milyar 612 milyon tonu petrol, 858 milyon tonu çimento ve 605 milyon tonu da doğalgaza bağlı karbon emisyonundan kaynaklandı.

EN ÇOK KARBON SALINIMI YAPAN ÜLKELER

GCP'nin son yayınladığı ve 2020 yılı verilerini içeren raporuna göre, en fazla karbon salımı yapan ülkeler sıralaması şöyle:

Çin
ABD
Hindistan
Rusya
Japonya
İran
Almanya
Suudi Arabistan
Güney Kore
Endonezya

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading