Yandex Metrica

Dünyaya duyurdu! İran'dan bölgede dengeleri değiştirecek hamle

Dünyaya duyurdu! İran'dan bölgede dengeleri değiştirecek hamle

İran'dan bölgede İran, Zülcenah uydu fırlatıcısını ikinci kez test edildiği duyurdu.

Dünya

23.01.2024, 19:28

İran, Zülcenah uydu fırlatıcısını ikinci kez test etti. Devlet televizyonu ilk kez geçen yıl şubat ayında denen Zülcenah’ın ikinci test aşamasını duyurdu. Savunma Bakanlığı'na dayandırdıkları haberlerinde testin başarılı olduğu bildirildi.

Nükleer anlaşmaya dönmesi için pazarlık yapılan ABD, uydu taşıyıcılarına nükleer başlık takılabileceği gerekçesiyle Tahran'ın bu adımlarından rahatsızlık duyuyor.

Devlet televizyonuna konuşan Savunma Bakanlığı'ndan bir sözcü, "Zülcenah uydu fırlatıcısının üçüncü geliştirme aşaması, bugünkü fırlatma sırasında elde edilen bilgilerin bir kombinasyonuna dayanacak" ifadelerini kullandı.

Bakanlık sözcüsü açıklamasında testin başarılı olup olmadığına dair herhangi bir ifade kullanmadı.

Rüşvet skandalı: Rusya Savunma Bakanlığı o tutuklamayla sarsıldı Rüşvet skandalı: Rusya Savunma Bakanlığı o tutuklamayla sarsıldı Haberi Görüntüle

220 KİLOGRAM AĞIRLIĞINDAKİ UYDUYU 500 KİLOMETRE YÜKSEKLİĞE TAŞIMA YETENEĞİ VAR

İran haber ajansları ise Savunma Bakanlığı'na dayandırdıkları haberlerinde testin başarılı olduğunu duyurdu.

Yerli üretim, katı yakıtla çalışan motora sahip roketin, 220 kilogram ağırlığındaki uyduyu 500 kilometre yüksekliğe taşıma yeteneği bulunduğu belirtildi.

Uydu fırlatıcısının test edildiği açıklaması İran ile ABD ve AB'nin de arasında bulunduğu büyük güçlerce 2015 yılında imzalanan nükleer anlaşmanın tekrar canlandırılması için müzakerelerin başlayacağı haberinin ardından geldi.

Rus ordusu derinden sarsıldı: Tupolev Tu-22M3 süpersonik bombardıman uçağı neden düştü? Rus ordusu derinden sarsıldı: Tupolev Tu-22M3 süpersonik bombardıman uçağı neden... Haberi Görüntüle

MÜZAKERELER YENİDEN BAŞLANMASI İÇİN HAZIR

Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Viyana nükleer müzakereleri kapsamında dün başkent Tahran'a gitti.

İran tarafı görüşme sonrası "Borrell'e önümüzdeki günlerde müzakerelere yeniden başlamaya hazır olduğumuzu belirttik. Umuyoruz ki bu sefer Amerikan tarafı, müzakerelere giden yolda ve anlaşmanın son noktasına varılmasında gerçekçi ve adil adımlar atacaktır." açıklamasında bulundu

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading