Yandex Metrica
SON DAKİKA
Dünyanın gözü 14 Mayıs seçimlerinde! Adalar krizi yeniden patlak verdi: 'Çavuşoğlu kışkırtıyor'

Dünyanın gözü 14 Mayıs seçimlerinde! Adalar krizi yeniden patlak verdi: 'Çavuşoğlu kışkırtıyor'

Dünya basını 14 Mayıs seçim sürecini pürdikkat takip ediyor. ABD merkezli NPR, muhalefetin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı yenmek için bir araya geldiğini belirtirken Yunan gazeteleri ise skandal ifadelere yer verdi ve Bakan Çavuşoğlu'nun adalar sorununu kışkırttığını söyledi.

Dünya

23.01.2024, 20:46

14 Mayıs seçimlerine 20 günden az bir süre kala dünya basını gözlerini Türkiye'den ayırmaz hale geldi. Washington merkezli NPR, 'Türkiye'deki muhalefet partileri Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı yenmek için bir araya geldi' başlığını kullanırken Yunan gazeteler ise skandal başlıklar kullandı.

Türkiye'ye karşı Fransız-Yunan blokajına NATO Genel Sekreteri tepki gösterdi: Yeni... Haberi Görüntüle

'MUHALEFETİN ORTAK NOKTASI ÇOK AZ'

NPR, Millet İttifakı'nı oluşturan partilerin ortak noktalarının çok az olduğunu belirtti ve şu ifadeleri kullandı:

Önümüzdeki ay yapılacak seçimlerde Türkiye'nin güçlü cumhurbaşkanını devirmek için koalisyon oluşturan partilerin pek az ortak noktası var, ancak ortak bir hedef etrafında toplanmaya çalışıyorlar.

Macron, Rusya'yı 'düşman' ilan edip tehditler savurdu: 'Tüm seçenekler mümkün' Haberi Görüntüle

TÜRKİYE'NİN RUSYA POLİTİKASI NE OLACAK?

Middle East Eye ise 'Muhalefetin Rusya politikası nedir?' sorusuna cevap aradı ve Türk kaynaklarına göre iktidara gelmesi hallinde Kılıçdaroğlu'nun Rusya ile ilişkilerini koparmayacağını, Ukrayna'da dengeli tavrı sürdüreceğini iddia etti. 

Middle East Eye'ın haberinde, ayrıca, şu ifadelere yer verildi:

ABD Başkanı Joe Biden ne kadar isterse istesin, muhalefet adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 14 Mayıs'ta cumhurbaşkanlığını kazanması durumunda Türkiye'nin Rusya'ya yönelik politikasının ana hatlarını değiştirmesi pek olası değil.

Türkiye'nin doğalgaz hamlelerine ABD destekli Romanya'dan itiraz: 'Bizim gazımızı çekiyor' Haberi Görüntüle

YUNAN BASININDAN SKANDAL MANŞET: ÇAVUŞOĞLU KIŞKIRTIYOR

14 Mayıs seçimlerini pürdikkat izleyen Yunan basını ise skandal ifadeler kullandı. In.gr 'Çavuşoğlu kışkırtıyor' başlığını kullandı ve Bakan Çavuşoğlu'nun Ege'de belirsiz adaların ve adacıkların olduğunu söylediğini belirtti.

In.gr'nin haberinde, ayrıca, 'Türkiye'deki ölümcül depremlerin ardından Yunanistan ile Türkiye arasındaki ilişkiler önemli ölçüde düzelmiş olabilir, ancak görünen o ki Türk yetkililer provokasyonları yavaş yavaş yeniden başlattı' ifadelerine yer verildi.

ABD'de İran Devrim Muhafızları alarmı! 50 eyalete uyarı yazısı gönderildi:... Haberi Görüntüle

ADALAR TARTIŞMASI DEVAM EDİYOR

Yunan gazetesi Proto Thema ise 'Mevlüt Çavuşoğlu: Ege'de mülkiyeti belirsiz adacıklar ve kayalık adacıklar var' başlığını kullandığı haberde 'Görünüşe göre Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ankara'nın statüsü tartışmalı adalar tartışmasını sürdürerek, son aylardaki dostluk saldırısından önceki üsluba geri döndü' ifadelerine yer verdi.

Ethnos ve Ta Nea da Bakan Çavuşoğlu'nun açıklamalarına yer verirken, Tan Nea '' başlıklı haberde 'Türk Dışişleri Bakanı, sahibi belirsiz küçük adalar ve adacıklar konusuna ısrarla geri dönüyor.'ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading