Yandex Metrica
SON DAKİKA
Dünyada bir ilk! O ülke sigarayı yasaklıyor

Dünyada bir ilk! O ülke sigarayı yasaklıyor

Yeni Zelanda hükümeti, dünya genelinde ilk olacak bir adım atmaya hazırlanıyor. Ülke 'sigara kullanmayan bir nüfus' hedefine ulaşmak için uygulanacak yeni yasakları duyurdu. Hedef gençlerin sigaraya başlamasının önüne geçmek.

Dünya

23.01.2024, 18:26

Yeni Zelanda, tarihi bir adım atmaya hazırlanıyor. Ülke yönetimi gelecek nesil için sigarayı yasaklayacağını, böylece bugün 14 yaş ve altı olanların hiçbir zaman yasal olarak tütün satın alamayacaklarını duyurdu.

İtalya'dan Ukrayna uyarısı: '3. Dünya Savaşı çıkar' Haberi Görüntüle

SİGARASIZ BİR ÜLKE HEDEFİ

İngiliz Guardian gazetesinde yer alan habere göre, yeni plan kapsamında tütün ürünlerindeki nikotin oranı da düşürülecek. Yeni Zelanda Sağlık Bakanı Yardımcısı Dr Ayesha konu ile ilgili yaptığı açıklamada, yeni yasanın yasal sigara içme yaşının her yıl 'sigarasız bir Yeni Zelanda nesli' yaratmak için artacağı anlamına geldiğinin altını çizdi.

'Gençlerin sigaraya asla başlamamasını sağlamak istiyoruz. Bu nedenle onlara tütün ürünleri satmayı veya tedarik etmeyi suç haline getireceğiz.'

Macron, Rusya'yı 'düşman' ilan edip tehditler savurdu: 'Tüm seçenekler mümkün' Haberi Görüntüle

'DUMANSIZ 2025' PLANI

Söz konusu adım halk sağlığı uzmanları tarafından memnuniyetle karşılandı. Auckland Üniversitesi Bağımlılık Araştırmaları Merkezi direktörü Dr Natalie Walker, 'Yeni Zelanda 'dumansız 2025 planı' ile bir kez daha dünyaya liderlik ediyor' dedi.

ABD'li dergiden itiraf niteliğinde analiz: Türkleri kısıtlamak için destek veriyoruz Haberi Görüntüle

SİGARA KARŞITI YASALAR SONUÇ VERDİ

Son dönemde tütün kullanımı azaltmak için pek çok yeni yasa çıkaran Yeni Zelanda bu adımların karşılığını da almaya başlamış durumda.

Yapılan bir araştırmaya göre, Yeni Zelanda'da sigara içenlerin nüfusa oranı 2010 yılında yüzde 18 seviyesindeydi. Bu oran 2018 yılında yüzde 11.6'ya geriledi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading