Yandex Metrica
SON DAKİKA
Dünya satranç şampiyonuna hile suçlaması! 100'den fazla maçı inceleme altında

Dünya satranç şampiyonuna hile suçlaması! 100'den fazla maçı inceleme altında

19 yaşındaki dünya şampiyonunu satranç oyuncusu Hans Niemann, hile iddiaları ile gündemde. Chess.com isimli satranç platformunun 72 sayfalık raporuna göre, Niemann 100'den fazla maçta hile yapmış olabilir.

Dünya

23.01.2024, 22:13

Kralların oyunu olarak bilinen en zorlu zeka oyunlarından satranç son günlerde hile iddialarıyla gündemde. Geçen ay dünya şampiyonu Norveçli Magnus Carlsen'ı yenerek büyük sükse yapan Amerikalı genç satranç oyuncusu Hans Niemann, hile yapmakla suçlandı.

AB üyesi ülkeden Rusya'yı kızdıracak karar: Sınır dışı ediliyor Haberi Görüntüle

HAMLELERİ YAPAY ZEKA İLE KIYASLANDI

Niemann'ın hakkındaki iddialar, Chess.com isimli çevrim içi satranç platformunun raporuyla gündeme taşındı. Konuyla ilgili 72 sayfalık rapor yayımlandı. Niemann'ın hamleleri ile yapay zekalı satranç botlarının hamle önerileri karşılaştırıldı. Rapora göre, 19 yaşındaki oyuncunun, 100'den fazla çevrim içi satranç oyununda hile yapmış olma ihtimali yüksek. 

Rusya'da seçimler başladı! Navalni destekçileri sokaklara indi: Sınırda tansiyon yüksek Haberi Görüntüle

DOĞRUDAN KANIT YOK AMA!..

Üstelik bu oyunlara para ödüllü olanlar da dahil. Oyunlarda hile yapıldığına dair doğrudan kanıt olmadığı açıklandı. Dünya Satranç Federasyonu, Niemann hakkındaki iddiaları incelemek için kendi komisyonunu toplayacağını duyurdu

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading