Yandex Metrica
SON DAKİKA
Dünya Müslüman Alimler Birliği Kabil'deki terör saldırılarını kınadı

Dünya Müslüman Alimler Birliği Kabil'deki terör saldırılarını kınadı

Dünya Müslüman Alimler Birliği, yaptığı açıklamayla Afganistan'ın başkenti Kabil'deki Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı'na yönelik terör saldırılarını kınadı.

Dünya

23.01.2024, 17:53

Dünya Müslüman Alimler Birliği'nin Genel Sekreteri Ali Muhyiddin el-Karadaği, Kabil'deki terör saldırısına yönelik yaptığı yazılı açıklamada, "Dünya Müslüman Alimler Birliği, çok sayıda masum insanın ölümüne yol açan Kabil'deki havalimanı çevresinde meydana gelen saldırıları kınıyor." ifadesine yer verdi.

ABD'de başkanlık yarışı kızıştı! Biden, bağışta Trump'a büyük fark attı Haberi Görüntüle

KAPSAMLI UZLAŞI ÇAĞRISI

Karadaği, "Afgan halkının tüm bileşenlerini temsil eden güçlü bir hükümetin kurulumunun hızlandırılması ile Afganistan'da güvenlik ve istikrarın yeniden sağlanması için kapsamlı bir uzlaşının gerçekleştirilmesi" çağrısında bulundu.

Karadagi, Afganistan'da güvenlik ve emniyetin sağlanmasına ciddi şekilde ihtiyaç duyulduğuna işaret ederken, bu durumun da Taliban'ın Afganistan'da birlik ve beraberliğin yanı sıra herkesle uzlaşının sağlanması, savaş ve fitne ateşinin yeniden alevlendirilmemesi konularındaki sorumluluğunu katlayarak artırdığına dikkat çekti.

Karadaği, gerçekleştirilen bu korkakça ve suç olan patlamaların, bunların faillerinin ya da planlayanların İslam diniyle bir ilgisinin olmadığına işaret ettiğini aktardı.

Soykırım ortağı ABD'den Gazze açıklaması: 'Havadan 8 ton insani yardım... Haberi Görüntüle

ORTAK DEĞERLER VURGUSU

Genel Sekreter, herkese "aşırılık yanlısı terörist fikirlerin ortadan kaldırılması, İslam dininin ve diğer semavi dinlerin de gerektirdiği gibi ortak değerler, itidal, barışçıl yaşayış ve merhametin yayılması " konusunda iş birliği çağrısında bulundu.

Afganistan'ın başkenti Kabil'de Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı'nın bulunduğu bölgede dün düzenlenen terör saldırılarında 13'ü ABD askeri olmaz üzere en az 110 kişi hayatını kaybetmiş, 150'den fazla kişi yaralanmıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading