Yandex Metrica
SON DAKİKA
Dünya medyasında Türkiye depremi: Erdoğan istediğini aldı, eve zaferle dönüyor

Dünya medyasında Türkiye depremi: Erdoğan istediğini aldı, eve zaferle dönüyor

Madrid'deki üçlü mutabakat dünya basınında geniş biçimde yankılandı. Haberler genellikle şu mesaj etrafında kurgulandı: Türkiye istediğini aldı.

Dünya

23.01.2024, 19:28

Terörle mücadele konusunda kararlı tutumundan taviz vermeyen Ankara, NATO masasında İsveç ve Finlandiya'yı istediği çizgiye getirdi. 

Madrid'deki zirvede Türkiye, Finlandiya ve İsveç arasında imzalanan üçlü muhtıra dünya basınında geniş yer buldu. Uluslararası anlaşmayla terör örgütleri aleyhine net, somut kazanımlar elde eden Türkiye, dış basına göre 'istediğini aldı.' 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö, İsveç Başbakanı Magdalena Andersson ve NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in katıldığı dörtlü görüşmenin ardından imzalanan 'üçlü muhtıra'yı yorumlayan haberlerde sürecin galibinin Ankara olduğu vurgulandı. 

Türkiye'nin doğalgaz hamlelerine ABD destekli Romanya'dan itiraz: 'Bizim gazımızı çekiyor' Haberi Görüntüle

İŞTE O BAŞLIKLAR...

İsrailli Haaretz, gelişmeyi "Türkiye istediğini aldı. İsveç ve Finlandiya'yı NATO'ya kabul etmeye hazır" başlığıyla verdi.

Al Jazeera, "Finlandiya ve İsveç, Türkiye'nin vetoyu geri çekmesiyle NATO yolunda" derken, Le Monde, Madrid'deki mutabakatın ardından NATO Genel Sekreteri Soltenberg'in, "Tarihi bir karar" açıklamasında bulunduğunu yazdı.

New York Times ve Washington Post gazeteleri de, Madrid'deki kritik NATO zirvesi öncesi varılan mutabakata ilişkin Stoltenberg'in sözlerini aktardı. Genel Sekreterin "Son 10 yılın en büyük güvenlik krizi aşıldı" ifadesine yer verildi.

İngiliz gazetesi The Guardian, Türkiye'nin kaygılarının giderildiğini ve mutabakat sağlandığını yazdı. İmzalanan muhtırada, PKK ve uzantılarıyla mücadelede Türkiye ile tam iş birliği yapılacağının belirtildiği vurgulandı.

The Economist dergisi de, Türkiye'nin Finlandiya ve İsveç'in NATO adaylığına yönelik blokesini kaldırdığını aktardı; "Recep Tayyip Erdoğan eve zaferle dönüyor" ifadesi kullanıldı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading