Yandex Metrica

Dünya genelinde salgın telaşı! Salgına karşı ülkeler kapılarını kapatıyor

Dünya genelinde salgın telaşı! Salgına karşı ülkeler kapılarını kapatıyor

Dünya genelinde koronavirüs tedbirlerinin gevşetilmesiyle birlikte 'sıfır vaka' politikasında esnekliğe giden Çin, sınırlarını da farklı ülkelerden gelenler için açtı.

Dünya

27.01.2024, 21:20

Çin'de koronavirüs vakalarının hızla artış göstermesiyle birlikte birçok ülke, sınır kapılarında tedbirler almaya karar verdi. Çin'den gelenler için yeni tedbirler getiren ülkeler, sınırlarını salgın hastalıklara karşı korumak ve meydana gelebilecek yeni salgın dalgalarının önüne geçmek istiyor. Çin'de vakaların hızla artmaya başlamasıyla birlikte yeni salgın dalgalarının oluşacağı tahmin ediliyor.

Kovid-19 salgınının ortaya çıktığı Çin'in salgına ilişkin politikasını değiştirip yurt dışı seyahat kısıtlamaları ve sınır tedbirlerini kaldıracağını açıklamasının ardından, buradan gelen yolculara karşı önlemleri sıkılaştıran ülkelerin sayısı arttı.

Çin Ulusal Sağlık Komisyonunun, Kovid-19'un "A kategorisi salgın hastalık" olarak ele alınmasına son verileceği, Sınır Sağlığı ve Karantina Yasası uyarınca uygulanan kısıtlamaların kaldırılacağı tarih olarak duyurduğu 8 Ocak yaklaşırken Çin'den geleceklere yönelik tedbirler alacağını bildiren ülkelere yenileri katıldı.

Avustralya'da kilise saldırısı: Piskopos canlı yayında defalarca bıçaklandı Avustralya'da kilise saldırısı: Piskopos canlı yayında defalarca bıçaklandı Haberi Görüntüle

Döneri Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier'in elinden kurtardık: Avrupa Parlamentosu 'döner Türkiye'nin' dedi Döneri Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier'in elinden kurtardık: Avrupa Parlamentosu 'döner Türkiye'nin'... Haberi Görüntüle

YAYILIM, YENİ SALGIN DALGALARINA YOL AÇABİLİR

Kovid-19'a karşı katı tedbirlerin gevşetilmeye başlanmasının ardından 1,4 milyar nüfuslu Çin'de salgın giderek yayılırken, ülkeler bu yayılmanın yeni salgın dalgalarına yol açmasından endişe duyuyor.

Maldivler'de İsrail pasaportu yasaklandı! Dünya Gazze soykırımının finansör markalarına karşı boykot başlattı Maldivler'de İsrail pasaportu yasaklandı! Dünya Gazze soykırımının finansör markalarına karşı... Haberi Görüntüle

ÇİN'DEN GELENLERE SALGIN ÖNLEMİ

Avusturya, Belçika, Almanya, İsveç ve Yunanistan da bugün Çin'den gelenlere yönelik yeni Kovid-19 tedbirleri açıklayan ülkeler arasında yerini aldı. Söz konusu ülkeler, Çin'den seyahat edenlere yönelik test şartının aranması kararı aldı.

Çin üzerinden seyahat eden yolculara yönelik 28 Aralık'ta, Hindistan ve Japonya Kovid-19 testi isterken, Malezya'da da test, aşı ve Kovid-19 takip uygulamalarının güçlendirilerek uygulanması gibi ilave tedbirler alındı.

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi, 28 Aralık'ta aldığı kararla, 5 Ocak itibarıyla Çin'den gelenler için Kovid-19 testi yapılması ve negatif sonuçlu test ibrazını zorunlu hale getirildiğini duyurdu.

İspanya 30 Aralık'ta test veya tam aşı, İtalya da 28 Aralık'ta Kovid-19 testi yapılması ve negatif sonuçlu test ibrazı isteneceğini açıkladı. Önlemleri sıkılaştıran ülkelere 30 Aralık'ta katılan İngiltere, 5 Ocak'tan itibaren geçerli olarak Çin'den ülkeye gelecek yolcuların seyahatten 2 gün önce Kovid-19 testi yaptırması ve negatif test sonucunu ibraz etmesi kararının alındığını bildirdi.

Kanada'nın Çin Halk Cumhuriyeti, Hong Kong veya Makao'dan gelecek olanların uçağa binmeden sonucu negatif olan bir Kovid-19 testi göstermeleri gerektiğini açıkladığı 1 Ocak'ta, Fas da Çin'den gelen tüm yolcuların ülkeye girişinin bir sonraki emre kadar yasaklanmasına karar verdi.

Avrupa Birliği (AB) ülkeleri ile AB üyesi olmayan Şengen üyesi ülkelerin kriz yönetiminden sorumlu yetkililerinin 4 Ocak'ta Brüksel'de yaptığı toplantıda, koordineli tedbirler uygulanması konusunda anlaşmaya varıldı. Toplantıda, Kovid-19 testi doğrudan zorunlu tutulmazken, AB ülkelerinin uçuştan 48 saat önce yapılmış negatif sonuçlu test istemesinin de "güçlü şekilde teşvik edileceği" açıklandı.

Hollanda 5 Ocak'tan itibaren Çin'den ülkeye gelenlere Amsterdam Schiphol Havalimanı'nda ücretsiz Kovid-19 testi dağıtılacağını bildirdi.

Öte yandan, başta Çin'den gelecek yolculara yönelik ilave tedbir ve kısıtlamalara gerek görmediğini bildiren Avustralya, daha sonra karar değiştirerek Çin'den geleceklere yönelik tedbirler alacağını açıkladı.

Bu ülkelerin yanı sıra Fransa, Katar, Malezya, Güney Kore ve Tayvan, Çin ve bölgelerinden seyahat eden yolculara test uygulanması, aşı mecburiyeti veya sağlık durumlarının izlenmesi gibi bazı önlemleri uygulayan ülkelerden oldu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading