Dünya devi kargo firması Rusya faaliyetlerini askıya aldı!
Dünyanın en büyük konteyner nakliye firması Maersk, Ukrayna'yı işgal etmeye çalışan Rusya'ya uygulanan yaptırımlar kapsamında Rusya'ya ve bu ülkeden yapılan teslimatları geçici olarak askıya alacağını bildirdi.

Danimarka merkezli dünyanın en büyük konteyner nakliye firması Maersk, Rusya'ya olan hizmetlerini geçici olarak durdurduğunu bildirdi.
YARDIM MALZEMELERİ NAKLİYESİ DEVAM EDECEK
Şirketten yapılan açıklamada, konteyner nakliyesini askıya alma durumunun tüm Rus limanlarını kapsadığı fakat gıda maddeleri, tıbbi ve insani yardım malzemelerinin bunun dışında kalacağı belirtildi.
Açıklamada, "Faaliyetlerimizin istikrarı ve güvenliği, halihazırda yaptırımlardan doğrudan ve dolaylı olarak etkilendiği için, gıda maddeleri, tıbbi ve insani yardım malzemeleri hariç olmak üzere Rusya'ya ve Rusya'dan yapılan yeni Maersk rezervasyonları geçici olarak askıya alınacaktır" ifadelerine yer verildi.